fbpx

Arkona – Dalriada a Barba Negrában

Végetértek a fesztiválok, múlóban a hőség. Egyértelmű jelei annak, hogy kezdetét veszi a klubszezon.
Szeptember 28-án hivatalosan is elindul az évad, és egy hatalmas folk bulival nyitja kapuit a Barba Negra Music Club.

Ezen a pénteki napon két meghatározó, és a folk szcénában fontos helyet elfoglaló zenekar lép a ‘Negra deszkáira, akik nem mások, mint a Dalriada, és az orosz Arkona.
Fontos koncert lesz ez mind a két zenekarnak, ugyanis egyaránt készülnek valami különlegességgel.

A Dalriada ezen a koncerten ünnepli meg az egyik legmeghatározóbb, legkedveltebb albumának, a Szeleknek a 10. születésnapját,  A nagyszabású buli alatt eljátszásra kerül az említett album, telis-tele olyan dalokkal, amiket soha, vagy csak nagyon ritkán játszott a zenekar. Igazán érdekes csemege lehet minden Dalriada rajongónak, hogy kapjon ezen a ritka alkalmon, és láthasson élőben olyan produkciót, amit talán máskor nem fog.

Az este másik fellépője az orosz Arkona, amit ugyancsak nem kell bemutatni senkinek. Ki ne ismerné az erőteljes hörgéseiről híres Masha Screamet? Rockmaratonon már kaptunk betekintést az általunk is megkritizált új albumba, de az igazinak mondható itthoni lemezbemutatókoncert ez lesz. A progresszív/atmo blackbe áthajló oroszok legutóbbi lemeze igen megosztó volt a rajongók körében, de ettől függetlenül is garantáltan egy extrém hosszú, és zúzós bulira lehet számítani. Valószínűleg a régebbi rajongókat sem hagyják cserben, és a klasszikus Arkona slágerekből is felcsendül jónéhány.

 

Az eseményt ITT találjátok!

// //