fbpx

“Akik szeretnének kedd délután egy jó gyilkos dáridós deathcore/death metált hallgatni, azoknak feltétlen tudjuk ajánlani a koncertünket!” – Interjú a Rockmaraton kapcsán, a Nest Of Plagues zenekarral

Nest Of Plagues zenekarnak is sikerült bekerülni az idei Rockmaraton programjába, mint nagyon ígéretes feltörekvő banda. Metal.hu színpadon kedden, 13:55-től kezdődik a brutális produkció. A srácok először járnak a fesztiválon, ennek kapcsán kérdeztük őket.

27625423_1573837912702759_564841667164757204_o
Sok zenekar közül ti vagytok az egyik, akiket beválogattak a Rockmaratonra. Mit szóltok hozzá? Izgultok a fellépés miatt?

Balázs: Természetesen nagyon örülünk hogy bekerültünk 287 zenekar közül, ez nagy elismerés volt a számunkra, plusz egy visszajelzés, hogy jó úton haladunk. Izgulni csak azon izgulunk, hogy fel tudjunk készülni rendesen, mert a vizsgaidőszakba nehezen egyeztetjük össze a próbákat.

Mivel készültök a fesztiválra? Lesz új nóta?

Balázs: Lesz-lesz, nem is akármilyen, fullos deathcore baszatás. 😀

Voltatok már a fesztiválon mint látogatók? Ha igen, mit gondoltok róla?

Balázs: Voltunk már, elég jó a hangulata, színvonalas, bár nekem kicsit sok a folk meg a power metal.

Dani: Én 2015-ben voltam utoljára maratonon úgyhogy, most egy pár év kihagyás után visszatérek egész hétre. Én szeretem nagyon, általában a haverok és a társaság miatt mentem eddig is, de minden napra fogok találni valamilyen zenekart, ami tuti érdekelni fog.

Kinek a koncertjét fogjátok még megnézni biztosan?

Balázs: Thy Art is Murder mindenképp! De aznap amikor fellépünk (jul 10.) elég sok jo zenekar lesz (Overkill, Cannibal Corpse), úgyhogy igyekszem nem kiütni magam túl hamar.

Dani: Thy Art-on és Cannibal Corpse-on ott leszünk mindannyian. Ezen kívül én Powerwolf, Madball, Alestorm, magyarok közül pedig Kill With Hate, Vendetta Inc. koncerteken biztos ott leszek. Na meg persze Apey-t tuti megnézem. Többi meg ami jön vagy éppen érdekelni fog.

Mit üzentek azoknak a maratonos arcoknak, akik még nem ismernek titeket? Miért érdemes megnézni titeket?

Balázs: Aki szereti a Thy Art is Murder-t annak mindenképp egy jó alapozás leszünk aznap, ezenkívül oldschool/newschool deathmetal, deathcore kedvelőknek eshet még jól a muzsika.

Máté: Machine head groove húzásokat kedvelőknek is ajánljuk magunkat!

Dani: Akik szeretnének kedd délután egy jó gyilkos dáridós deathcore/death metált hallgatni, azoknak feltétlen tudjuk ajánlani a koncertünket!

Köszönjük!

// //