ACCEPT – Januári “káosz” a Barba Negrában!

Alig tíz nap múlva, január 21-én ismét hazánkba látogat a heavy metal úttörője, az Accept, hogy bemutassa a hazai közönségnek is legújabb nagylemezét, a Rise Of Chaos-t, mely a sorban már a tizenötödik. A német rockerek utoljára tavaly márciusban fordultak meg hazánkban a közös Sabaton-turné keretében, most azonban ismét ellátogatnak hozzánk, hogy az új lemezük nótáival, és persze az elmaradhatatlan klasszikusokkal felszántsák a Barba Negra Music Club színpadát, a Concerto Musicnak köszönhetően.

Természetesen most sem egyedül érkeznek, vendégük a heavy metalos Night Demon lesz.

 

58B09C44-night-demon-to-release-darkness-remains-album-in-april-pre-order-launched-image

Az amerikai banda hét éves fennállása óta már két nagylemezt tudhat a magáénak, legutóbbi nagylemezük, a Darkness Remains éppen tavaly jelent meg. Zenéjükben a nyolcvanas évek heavy metal hangulata dominál, de megtalálhatóak benne szép számmal az NWOBHM elemek is, mindezeket pedig remekül ötvözik a nótáikban, erőteljes riffeléssel, és fülbemászó refrénekkel. Ha valakinek a korai Iron Maiden lemezek ugranak be, nem nagyon lő mellé.

Külföldön már komoly népszerűségnek örvendenek, ráadásul olyan zenekarok mellett ismertették meg magukat a világgal, mint a Diamond Head, vagy a Raven, első nagylemezük megjelenése után pedig játszottak a Crowbar, és a Carcass vendégeként is, így biztosak lehetünk abban, hogy a hazai színpadot is maximálisan felforrósítják a német nagyágyúk előtt. Megnézni/meghallgatni őket több, mint ajánlatos!

Az est fő bandáját, az Acceptet aligha kell bármely rockernek is bemutatni, hiszen fennállásuk több évtizede alatt megszámlálhatatlan slágert alkottak, az 1984-es, Balls To the Wall lemezükkel pedig örökre beírták magukat a heavy metal történelemkönyvébe. Az Accept útja sem volt mentes a hullámvölgyektől, számos tagcsere, és hosszabb-rövidebb leállás tarkította az elmúlt évtizedeket. Talán a legnagyobb visszhangot Udo Dirkshneider, és az Accept különválása váltotta ki, amely egy időre bizonytalanná tette a zenekar jövőjét, azonban 2009-ben úgy döntöttek: Udo nélkül is továbbviszik a bandát. Helyére Mark Tornillo érkezett, aki a 2010-es, Blood Of the Nations lemezen mutatkozott be a rajongóknak, melyet azóta további három követett, köztük a tavalyi Rise Of Chaos, mellyel bebizonyították, ennyi év után is erejük teljében vannak, és képesek megújulni.

Az új lemezt hallgatva nem is lehet kérdéses, mekkora bulira számíthatnak azok, akik január 21-én a Barba Negrába látogatnak, hogy találkozzanak Tornilloékkal. A jó hangulatra garanciát jelent a vérbeli német precizitás, na és persze az új lemez anyaga, amelyet egészen biztosan kiegészítenek majd jó pár elmaradhatatlan Accept-klasszikussal is.

A jegyek szépen fogynak, így ha még nem szerezted be, érdemes minél előbb gondoskodnod róla, hiszen könnyen SOLD OUT-al találhatod szembe magad! Ott leszel? Mi egészen biztosan! Találkozzunk január 21-én a Barba Negra Music Clubban!

Az esemény ide kattintva érhető el.

Accept honlaphttp://acceptworldwide.com/

Night Demon honlaphttps://www.nightdemon.net/

(Készítette: Tancsik Mátyás)