fbpx

,,A cél, hogy nagyobbak legyünk, mint a McDonalds!” – Sniffyction interjú

36630563_2180830772152767_6087092393675325440_n

Rockmaratonra készülődve, ezúttal a budapesti csajbandát, a Sniffyction-t interjúvoltuk meg. A lányok 2014-ben hozták össze a bandát, és hamar el is kezdték meghódítani a színpadot. Zenéjüket a a 80-as évekbeli punk és glam határozza meg, de fellelhetünk más érdekességeket is a műveikben. Körbetúrnézták már az országot, és szép számmal van már a hátuk mögött külföldi koncert is.

Na de mit is kell tudni erről zenekarról?

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Az, hogy szeretjük csinálni?

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Az, hogy nagyobbak legyünk, mint a McDonalds! És lassan azért haladunk is efelé. Már több külföldi turnénk is volt, többek közt Németországban, Franciaországban és a Balkánon is, szerencsére itthon is sok helyre eljutottunk már!

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a zene hangulatához passzoljon a szöveg is. A saját élményeink, vagy elvetemült fikcióink alapján születnek a számok. Az elvágyódás, mint téma több számunkban is fellelhető, de igazából mindegyik dal másról szól.  A közeledő albumunkra már 2 magyar nyelvű dal is készült, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz a fogadtatásuk.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Élőben, azt szeretnénk, hogy a közönség is élvezze a koncertjeinket és szívesen visszajárjanak. És végülis nem árt, ha hallgatható a lemez is. Most ősszel jelenik majd meg az első nagy lemezünk, sokat foglalkoztunk vele, hogy a produktummal mindegyikünk elégedett legyen.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítettek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Nyitottak vagyunk, sok mindent hallgatunk, akár még pop zenét és discot is, de leginkább a múlt századból! 😀 A rock zenén belül is mindegyikünkhöz más zenekarok, irányzatok állnak közel. Ezért nem tudjuk bekategorizálni a saját zenénket sem, mondjuk, hogy a glam punkos vonalon mozgunk összességében.

Persze,zeneszerzésnél tudat alatt hatással van ránk, amit hallgatunk.

Mennyiben másabb nektek Rockmaratonon fellépni, mint egy klubban? Miben befolyásolja a produkciót hogy az ország legnagyobb rock/metal fesztiválján léptek fel?

Nagyban más, mert eddig még ilyen nagy magyarországi fesztiválon nem léptünk fel. Szívesen készülnénk pirotechnikával és háttértáncosokkal is, csak egyelőre kis költségvetésből gazdálkodunk.   Jó ha tudják a kedves olvasók, hogy a fesztivál utolsó napján ,szombaton lépünk fel, méghozzá koradélutáni egy órakor. Ebédelni előtte vagy utána, ha szabad ilyet kérni! 😀

A Rockmaraton szombati napját nyitják a lányok a Metal.hu színpadán, érdemes lesz benézni 🙂

Köszönjük!

// //