fbpx

WITHIN TEMPTATION – 2018. december 12. a Tüskecsarnokban!

Legutoljára még 2014-ben, Hydra címmel adott ki hangzóanyagot a holland goth/szimfonikus metalban/rockban utazó Wtihin Temptation. Igaz, egy idő óta zeneileg már a kommerszebb, populárisabb irányba mozdult el a zenekar, ez mit sem változtatott a hallgatóság irántuk való lelkesedésén és lojalitásán.

A Hydra-val kapcsolatos turnét 2016 év végén zárták. Szintén azon év fesztiválidőszakában nálunk is jártak, a székesfehérvári Fezenen, ám akkor csak fél programot tudtak adni a tomboló természeti erők miatt, így esedékes volt egy pótlás…

Ugyanakkor azóta csöndben volt a zenekar, mint azt nemrégiben megtudtuk: Sharon den Adel-nek a legutóbbi turnéjuk végeztével hosszabb szünetre, pihenésre volt szüksége, mely idő alatt a családjával, valamint más irányokkal, más dolgokkal akart foglalkozni, mely tevékenységekben újra felfedezheti önmagát. Ez a felfedezősdi úgy néz ki, elég jól sikerült, és többek között egy teljesen új, lightosabb, poposabb vonalú szólóprojekt képében testesült meg. Egy egész albumra való nóta készült el, az első beharangozó dalként a projekt névadója, a My Indigo tekinthető:

Persze félreértés ne essék, ez egy pillanatig sem jelentette/jelenti a Within Temptation végét. Sharon a szólólemezének megírását követően a saját elmondása szerint újra rátalált arra, amire rá kellett, újra éhséget kezdett érezni a metalosabb, epikusabb zene iránt, aminek következtében született meg a legújabb, a sorban a hetedik WT stúdióanyag, mely előreláthatólag a jövő év első felében fog megjelenni.

A hetedik lemez kapcsán az eddigi leghosszabb pihenője után újra útnak indul a holland csapat, hogy meghódítsa Európát. Az öreg kontinensen zajló turné 2018 utolsó három hónapjában esedékes. Természetesen hozzánk is eljutnak majd a Concerto Music jóvoltából, a budapesti koncert 2018. december 12.-én lesz a budai Tüskecsarnokban.

Nagy köszönet a Concerto Music-nak, hogy (viszonylag) hosszú idő után újra hazánkban láthatjuk majd az egyik legnagyobb szimfonikus metal együttest!

A turnén természetesen vendégzenekarok is lesznek, ám erről hivatalos infó még nem került ki, cikkünket folyamatosan frissítjük majd, hogy tőlünk is tudjatok tájékozódni minden fontosról! Addig is hallgassatok egy kis előző lemezes WT-t, valamint lejebb megtaláljátok a legtöbb kapcsolódó elérhetőséget is!

Linkek:

Within Temptation FacebookConcerto Music Facebook

Within temptation honlapConcerto Music honlap

My indigo Facebook

(Készítette: Vágány Norbert)

// //