fbpx

STEVE ‘N’ SEAGULLS – Kinőtték magukat; irány a Barba Negra!

A Steve ‘N’ Seagulls névre hallgató “finn redneck” csapat még 2014 nyarán indult, legalábbis mindenki számára akkor vált híressé, amikor a legnagyobb videómegosztón közzétették hírhedt AC/DC feldolgozásukat, a Thunderstruck-ot.

Akkor talán senki nem gondolta még, hogy ennyire kinövi magát a projekt, ám a srácok az online sikeren fölbuzdulva további feldolgozásokat és menőbbnél-menőbb, kreatívnál-kreatívabb videókat készítettek a nagyközönségnek. Az akusztikus hangszerekre, bendzsóra, bőgőre, harmonikára és miegymásra épülő cover-jeik annyira híresek és kedveltek lettek, hogy azóta a formáció már bejárhatta Európa valamennyi országát, a legnagyobb rock és metal fesztiválokon játszhattak, ráadásul még a tengeren túlra is eljutottak. Eddig két lemezük jelent meg; az első 2015-ben Farm Machine névvel, míg a második egy évvel később Brothers in Farms címmel.

Hogy miben rejlik a titkuk? Szerintem talán ennyi az egész: Amellett, hogy rendkívül ötletes módon, úgymond blue-grass, tanya-rock, paraszt-rockabilly stílusban dolgozzák föl a leghíresebb, legkedveltebb rock/metal slágereket, az egész zenekar nagyon szimpatikus és kedvelhető; nem csak a folyton késő Hiltunen, de a többiek is; Remmel, Puikkonen, Pukki és Herman. Ez természetesen nem lenne elég, de nem egyszerű cover-bandaként működnek, de élőben is kiválóan, profi módon képesek előadni, átültetni a feldolgozásokat!

Most a Concerto Music jóvoltából hozzánk is ellátogatnak! Hogy a körülöttük levő hype-nak, az internetes hírnévnek vagy a profi zenei munkának köszönhető, azt nem tudnom, de az biztos, hogy itthon is egyre többen- és többen kedvelik őket. Ezt legjobban az mutatja, hogy már most, egy hónappal a koncert előtt teltházassá vált a Dürer Nagytermes bulijuk, így a koncert átkerült a Barba Negra Music Club-ba! Dátum, amit föl kell vésni: 2017. december 14.!

Könnyen lehet, hogy ez a helyszín is teltházas lesz, szóval csapjatok le a jegyekre (lentebb megtaláljátok az elérhetőségeket)! Iron Maiden, AC/DC, Guns ‘n’ Roses, Metallica, Nightwish, Dio stb. feldolgozásokat nem minden nap lát/hall ilyen formában élőben az ember!

Linkek:

Koncert eseménye

Concerto Music Facebook

Steve ‘n’ Seagulls FacebookHonlap

Jegyelővétel: Concerto MusicBarba NegraTixa

(Készítette: Vágány Norbert)

// //