fbpx

Waiting for Violet

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy rövid interjút 5 alap+pár speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon/rockon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai vagy magyar vonatkozású legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

A hét zenekara: Waiting for Violet

Műfaj: Modern metal

Alakulás éve: 2017

Város: Dabas

A dabasi Waiting for Violet egy négytagú formáció, mely a hajdani inCorrect zenekar hamvaiból éledt újjá. Az új név új arculatot és műfajbéli változásokat is magával hozott, az átalakulás azonban gyümölcsözni látszik, hiszen a zenekar nemrégiben megnyerte a II. S8 Underground tehetségkutató IV. selejtezőjét! A zenekar az idén februárban kiadott Lilith című első albumról, illetve a munkafolyamatokról is elárult egyet s mást.

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Úgy gondoljuk, a gitárosunk nem megszokott riffjei, a basszusgitárosunk intenzív szólamai, a dobosunk lendülete, az énekesünk hangja. Ez mind. Együtt.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

A célok az idő múlásával és a hozzáállásunk változásával -úgy érzem-, közelebb kerültek hozzánk: egyrészt, azt szeretnénk, hogy megismerje a zenénket az itthoni közönség: klubok, nagyobb nyári-őszi fesztiválok és médiamegjelenés által. Másrészt, legalább(!) Európában sikerüljön kisebb-nagyobb fesztiválokon részt vennünk egy nagyobb turné keretén belül. Új dalok pedig folyamatosan készülnek, de először a Lilith-et szeretnénk hypeolni… Szeretnénk sikerre vinni, mert azt gondoljuk, jó dalok születtek.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Mivel előbb születnek nálunk a dalok, így a szöveget rá kell igazítani ritmusban (az angol szavaknak, szövegeknek máshol vannak a hangsúlyai, így nem mindig egyszerű a feladat). Arányát tekintve viszont 50-50% a zene-szöveg aránya. A szavak sokszor felerősítik a motívumot, ha jó helyen vannak. És ez fordítva is igaz.

A Lilith dalainak szövegét három, egymástól eléggé különböző típusú ember írta (értsd: kor, nem, szociális háttér), és még páran segítettek abban, hogy rendben legyenek. Az énekesünk véglegesítette őket. Nincs összefüggés, nem egy történet vonul végig, de a kohéziót a bűnök mai élethelyzetekbe való helyezése adja meg.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Ezt kicsit mindenki másképp éli meg, az énekesünk pl. kicsit jobban szereti a stúdiós környezetet, mert ott tud a szólamokkal, vagy akár szótagokkal, ritmikákkal foglalkozni… De ez nem jelenti azt, hogy az élő koncert háttérben lenne. Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy egyre profibb legyen az egész megjelenés. Mindkettő fontos számunkra.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Mind a négyen különböző zenei háttérrel rendelkezünk, sokféle műfajt szeretünk, de a rockzene és a metal az, ami összehozott minket. Szeretünk megismerni hasonló zenekarokat, kíváncsiak vagyunk, figyelünk az aktuális zenei mozgásokra.

A zenekar a hajdani inCorrectből jött létre, mi történt, hogy nevet és stílust váltottatok?

Azt gondoltuk, hogy azt a 10 évet le kell zárnunk. A névvel már nem tudtunk azonosulni.

Időközben megtaláltuk azt a dobost, akit kerestünk nagyon sokáig; az énekesünket is nélkülöznünk kellett egy ideig, de elkészült az új album, új névvel, új koncepcióval. Sokat vártunk mindannyian erre a lemezre. Reméljük, a visszajelzések azt igazolják majd, hogy megérte.

Köszönjük a lehetőséget!

 

Mi is köszönjük a zenekarnak az együttműködést, aki kedvet kapott a kvartett muzsikájához, az alábbi linkek közül válogathat:

FacebookYoutubeDeezerSpotifyiTunes

// //