fbpx

Valószínűleg csak 2020-ban készül el az Arch Eneny következő albuma

Az Arch Enemy dobosa, Daniel Erlandson az LA Metal Mediának adott interjújában arról mesélt, hogy a zenekar valószínűleg a jövő évben áll neki komolyabban a következő album megírásának és felvételének. Ennek oka elsősorban a sűrű menetrendjük, és az, hogy turnézás közben nem igazán ideálisak a körülmények az új számok összerakásához.

“Nem igazán írunk turné közben, mert nem ez a megfelelő környezet erre számunkra. Olyan előfordul, hogy valaki beledúdol egy dallamot az iPhone-jába, de ennél sokkal több nem történik. Tudatosan be kell iktatnunk olyan időszakokat az ütemtervünkbe, amit erre szánunk, hogy ‘Oké, ebben a három hónapban új zenéken fogunk dolgozni. Akkor nem lesznek koncertek, nem leszünk úton.’ Muszáj terveznünk, mert mostanában úgy érezzük, egy év nagyon gyorsan eltelik, pláne, ha turnén vagyunk, és ugyanolyan rutin szerint éljük a napjainkat. Amikor minden este játszol, az idő gyorsan elrepül, szóval kell egy terv. De lesz album végül, valamikor. Már írtunk rá pár dolgot, de úgy gondolom, még mindig a munka korai szakaszában járunk. Először túl kell lennünk ezen az éven. Van még egy Európa-turnénk az Amon Amarth és a Hypocrisy társaságában, az karácsonyig le is foglal minket. De jövőre úgy tervezzük, komolyan nekilátunk az új dalok írásának, és az album felvételének.”

Ha a pletykák igazak, az írásban ezúttal kap majd valamennyi szerepet Jeff Loomis gitáros is, akit ugye korábban a Nevermore soraiban ismerhetett meg a közönség, és bár 2014 óta a zenekar tagja, a legutóbbi Will To Power lemez dalszerzői munkájában nem vett részt. Ezúttal viszont ha minden igaz, várható némi héthúros riffelés tőle, legalábbis Michael Amott, az Arch Enemy főnöke állítólag szintén tervez ilyesmit.

// //