fbpx

Unmuting Absolution – Új videoklippel jelentkezett a magyar death csapat

Új videoklippel jelentkezett a mezőkövesdi Unmuting Absolution. A fiatal melodic-death metal csapat 2018-ban adta ki első, Web of Fate címmel fémjelzett nagylemezét. Az albumon tizenegy dal található, és korábban már láthattunk tőlük hangszeres és dalszöveges videókat egy-egy dalhoz, most azonban az I Am You című szerzeményhez érkezett egy videoklip. Floszmann Gergőt, a zenekar frontemberét kérdeztük meg a klipről:

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez egy nagyon erős, dinamikus dal, remek videoklip alapanyag. A témája is elég szélsőséges, már a rövid ízelítő videót látva is olyan, mintha egy horror trailert néznék! Nagyon izgalmas volt megalkotni a klipet, hiszen ezúttal már nem csak a hallgatóság fülét kellett „megnyernünk”, de egy élvezhető és emlékezetes audiovizuális élmény alkotása volt a cél.

Kik voltak a segítségetekre a forgatás során és milyen helyszíneken vettétek fel a különböző jeleneteket?

A klip forgatókönyve, leforgatása és vágása is a mi munkánk eredménye, nem volt lehetőségünk profi filmes stáb segítségét igénybe venni. A helyszíneket tekintve már korábban szemet vetettünk az egri kazamatákra: a hangszeres részeket itt forgattuk, ebben a sötét és nyomasztó pincerendszerben. Ezúton szeretnénk megköszönni az egri Kazamata Lőtér munkatársainak és a Robeesound-nak, akik a helyszínnel, illetve felszerelésekkel támogatták a zenekart.

Valóban elég nyomasztóra és sötétre sikerült a videó hangulata. Mit jelent számotokra a klip és mi az üzenete, amit rejt?

A dal egy komoly belső vívódásról szól, az egy testben harcot folytató két „én” közt. Ennek a tétje élet, vagy biztos pusztulás. A videoklippel is ezt kívántuk megjeleníteni, illetve, hogy bizonyos belső harcok során az őrület határára – vagy azon túlra – sodródhat egy-egy személy.

Milyen élmény volt elsőként a kamerák elé állni, milyen érzésekkel néztétek végig először a munkátok eredményét?

Részemről elmondhatom, hogy nagyon izgalmas élményeket adtak a klip forgatási napjai és nagyon jól éreztem magam közben. Bár utólag nagyon furcsa magamat egy megbomlott elméjű őrültként látni, Erős Ferenc a dobosunk kiváló munkát végzett a vágással és így szerintem sikerült a karaktert nagyon jól megjeleníteni. Nagyon kemény munka volt, de minden percét élveztük!

Mik a további terveitek a zenekarral? Új videoklip? Esetleg új dal/album?

Mindenképp szeretnénk leforgatni egy további klipet a Web of Fate album egyik dalához. Amint a lehetőségeink engedik, ennek neki is állunk, hogy minél hamarabb előrukkolhassunk vele. Tele vagyunk új ötletekkel, így valószínűleg elkezdünk szelektálni a témák közt, és lehet születik majd egy-két új dal… ki tudja? 🙂 Most a klip kapcsán megnyitottuk honlapunkat és webshopunkat, ami elérhető a www.unmutingabsolution.com webcímen. Mindenkit arra biztatok, hogy keresse fel az oldalt, hiszen beindult egy nyereményjáték is, ahol nagyon király merch cuccokat lehet nyerni! Javában folynak továbbá a koncertszervezések, hisz eddig nem sok helyen volt alkalmunk élőben megmutatni magunkat, de most az a cél, hogy minél több helyen koncertezhessünk már a 2019-es évben is. Reméljük találkozhatunk majd valamelyik helyszínen! ?

 

// //