fbpx

A Korpiklaani – Turisas – Trollfest hármas érkezik márciusban Budapestre

Bízunk benne, hogy jövő tavaszra még nincsen programotok, ugyanis sok-sok év után visszatér a finn csatametalos Turisas, akiket már 2015 óta nem láthattunk (az utolsó egyéni klubbulijuk pedig 2014-ben volt, még a Turisas2013 lemezbemutató körben)! A folk metal bulisabb iránya is képviseltetni fogja magát, ugyanis jön a szintén finn Korpiklaani, aki a szeptember elején megjelenő, Kulkija c. lemezüket fogja turnéztatni, továbbá velük karonöltve érkezik még a bolond norvég Trollfest is! Szerintünk elég fincsi lineup, szerintetek?

Március 13-ára tehát készülni, folkos csatametalos harcosok, az eseményre pedig ITT tudtok visszaigazolni!

Finnország egyik legismertebb folk metal csapata, a Korpiklaani 10. albumával tér vissza hazánkba jövő márciusban. A Kulkija még idén szeptember 7-én jelenik meg, 3 évvel az előző Noita című lemez után. 14 új dallal ez az eddigi leghosszabb Korpiklaani album, és a zenekar szerint egyben a legtermészetesebb hangzású is.

A csapat legújabb klipje:

“Ez tisztán hallatszik rajta. Sokkal közelebb áll hangzásban ahhoz, ahogy a színpadon szólunk, és minden egyes új dalt el fogunk tudni majd játszani élőben, az biztos.” – Tette hozzá az énekes Jonne Järvelä. A felvételekhez a zenekar főleg azt a felszerelést használta, amin jelenleg a turnén is játszanak.

5 évvel ezelőtt jelent meg a Turisas legutóbbi nagylemeze, ami egyszerűen csak Turisas2013 évre hallgat, és egyelőre nem is érkeztek új hírek a folytatásról. Ezzel ellenben a színpadon a zenekar nem állt le, folkos szimfonikus metal csatahimnuszaikat pedig legalább négy lemezről fogja ezúttal is játszani MathiasWarlordNygård és csapata.

A norvég Trollfest 2004-ben alakult. A folk metal zenekar 3 sikeres lemez után leszerződött a NoiseArt Records-hoz 2011-ben, ezt pedig a negyedik, „En Kvest for Den Hellige Gral“ című nagylemezükkel ünnepelték meg még ugyan abban az évben. A norvégok lemezen, egyedi hangzásuk mellett a legendásan jó hangulattal is hódítanak, amit koncerten szoktak teremteni. A dalok között és mellett a srácok remekül szórakoztatnak, rengeteg humorral, szójátékokkal – amiket talán még mi is megértünk, már ha ismerjük az általuk kitalált képzeletbeli, német és norvég keverékéből megalkotott trollspråk nyelvet, amin dalszövegeiket írják. Legutóbbi lemezük a hetedik Helluva című, ami 2017-ben jelent meg.

❒ Jegyárak:
7999 Ft – szeptember 30-ig, kizárólag a Rock1 rendszerében
8999 Ft – elővételben
9999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

❒ Jegyrendelés:
jegy.rock1.hu/korpiklaani_turisas_trollfest_20190313

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
Wayfarer & Warriors Tour
Korpiklaani
Turisas
Trollfest
2019. március 13. (szerda)
Barba Negra Music Club

 

// //