fbpx

Szeptemberi metal szemle

Már az augusztusi metal szemlénkben is leírtuk azt, amit valószínűleg ti is mindannyian tudtatok: véget ért a nyár, és ha ez valamiért fájó lehet a rockrajongóknak, akkor mindenképpen azért, mert ismét be kell vonulni jó pár hónapra a szűkösebb, fedett szórakozóhelyekre, ahelyett, hogy egy hideg sörrel, vagy fröccsel a kezünkben hallgatnánk kedvenc zenekaraink koncertjét egy meleg nyári estén valamelyik fesztiválon. A szeptemberi hónapban még csak-csak visszahozhattuk egy-egy hétvégére a nyár emlékét, hiszen idén is megrendezésre került a Rock On Fest! melyről szintén beszámoltunk-tudósítottunk, valamint azon túl is elcsíphettünk még egy-egy bulit valamelyik szabadtéri klub színpadán. A dolgok, és az évszakok rendjét sajnos mi sem tudjuk megváltoztatni, így ismét bezárta a kapuit többek között a Barba Negra Track, jelezvén, hogy -most már aztán tényleg- elkezdődött az ősz, és a hidegebbek az esték. Szerencsére metal fronton annál erősebb volt a szeptemberi hónap is, és higgyétek el, nem lesznek gyengék az elkövetkező hónapok sem, hiszen rengeteg zenekar turnéállomása között szerepel hazánk is még ebben az évben, a lemezmegjelenésekről nem is beszélve! Ahogy megszokhattátok, most is csokorba szedtük a szeptemberi hónap metal-híreit, reméljük, most is örömmel csemegéztek belőlük!

Alcohol-Megjelent a harmadik nagylemez, idén ősszel pedig lemezbemutató turné

Hosszabbra nyúlt szünet után, szeptember 8-án jelent meg az Alcohol zenekar harmadik nagylemeze, “Remélem, zavarok!” címmel, amely már a megjelenés hetén a MAHASZ lista hatodik helyéig ért el. Aki szeptember első hétvégéjén a Hammer Concerts által szervezett Rock On Fest!-re is ellátogatott, már részese lehetett Csöviék lemezbemutató-koncertjének, ám a Budapesttől távolabb élő rajongóknak sem lehet panaszra okuk a közeljövőben, hiszen a csapat még idén ősszel nyolc állomásos lemezbemutató-körútra indul az országban, hogy hírét, és hangját vigyék az új anyagnak. A turné állomásait megtekinthetitek a zenekar Facebook oldalán, az új lemezt pedig keressétek a boltok polcain, avagy rendeljétek meg a zenekartól, ezzel is támogatva a csapatot!

Powerwolf-Minden jegy elkelt a novemberi, Barba Negrás bulira!

Az idei Rockmaraton Fesztivál egy headliner csapata, a Powerwolf ebben az évben duplikál, legalábbis, ami a magyarországi bulikat illeti. A jellegzetes szövegvilágról, és hangzásról ismert csapatnak idén júliusban jelent meg legújabb nagylemeze, a “The Sacrament of Sin“, amit úgy tűnik, alaposan megturnéztatnak, bár a lemezt hallgatva ez nem is csoda. A Rockmaraton Fesztivál után novemberben a Barba Negra Music Club színpadán játszanak az Amaranthe, és a Kissin’ Dynamite társaságában, ám a rossz hír, hogy a rendezvényre hivatalosan is minden jegy elkelt, úgy, ahogy az Európa-turné számos állomásán is! Aki eddig nem szerezte be a jegyét, kövesse figyelemmel az esemény hivatalos oldalát, ahol találkozhat fel-fel bukkanó eladó jegyekkel. Figyelem! Csak megbízható forrásokból szerezzétek be a belépőtöket!

Hallgassatok bele az új Phrenia klippbe, ami a Vakfolt című számra készült!

Barba Negra Music Club-Elkezdődött a klubszezon, tavaszig fedett helyen élvezhetjük a koncerteket

Jövő tavaszig ismét búcsút inthetünk a szabadtéri szórakozásnak ami kedvenc koncertjeinket illeti, azonban a hidegebb esték beköszöntével sem maradunk hangos zene nélkül, hiszen kinyitotta kapuit a szórakozni vágyó közönség előtt a Barba Negra Music Club. Talán mondanunk sem kell, hogy most is a rockzenéé a főszerep, de emellett valószínűleg mindenki megtalálja a kedvére való programot. Az eseményekért keressétek fel a Barba Negra honlapját, vagy kövessétek őket Facebookon az aktuális eseményekért!

Dorothy-Megjelent a gyöngyösi rocker csajok negyedik nagylemeze

Két év telt el a gyöngyösi rockercsajos-trió, a Dorothy utolsó, 555 címre keresztelt lemeze óta. Ha bárki azt gondolta volna, vagy gondolná, hogy az elmúlt két évben sokat tétlenkedtek volna a hölgyek, akkor bizony téved, hiszen a nyári szezonban tulajdonképpen minden rockfesztiválon megfordultak, és önálló buli keretében is találkozhattunk velük a Barba Negra Track színpadán, így elkerülni is nehéz lett volna őket. Idén szeptemberben pedig végre a boltok polcaira került a negyedik, “Tessék” címet viselő nagylemezük, rajta tíz új szerzeménnyel, melyek még annyira frissek, hogy szinte ropognak, a zene pedig keményebb, mint valaha! Az új albumot keresd a lemezboltokban, legális online-felületeken, vagy rendeld meg közvetlenül a zenekar honlapjáról!

Metallica-Bejelentették a 2019-es dátumokat, irány Bécs, vagy Prága!

A világ egyik legnagyobb metalzenekaraként is aposztofálható Metallica úgy tűnik, egy percet sem pihen, és a Hardwired…to Self-Destruct lemez óta szinte megállás nélkül úton vannak. Hetfieldék a lemezbemutató turné keretein belül idén áprilisban-nyolc év után- a Papp László Sportcsarnokban is megfordultak, ám a mostani kör alig ért véget, már be is jelentették a jövő évi bulikat. Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, hazánkat elkerülik, ám jó hír, hogy nem kell túl messze mennie annak, aki találkozni szeretne a bandával, hiszen jövő augusztusban Bécsben, és Prágában is fellépnek, ami akárhogy is, de elérhető közelségben van egy elkötelezett rajongónak. Mind a két állomásra indul buszjárat a todi szervezésében, így érdemes figyelni a híreket, és lecsapni a jegyekre a készlet erejéig!

Suicidal Tendencies-Félig új lemez, félig régi

Korábban már több hír szólt arról, mely szerint Mike Muir, és csapata, a klasszikussá vált crossover-thrash brigád, a Suicidal Tendencies nem tervez új nagylemezt, azonban augusztusban már úgy tűnt, változás állt be a csapat tematikájában, és szeptemberben mégiscsak kezünkben tarthatjuk az új korongot. A várakozás nem volt hiába, hiszen az új anyag valóban kiadásra került, ám aki friss, és új nótákra számított, annak csalódnia kellett, hiszen a lemez tulajdonképpen a nótákat a frontember Mike Muir első szólólemezének nótái képezik, újra felvett formában, illetve egy eddig ki nem adott nóta, a Sippin’ From the Insanitea is helyet kapott. Bár annyi bizonyos, hogy a népes hardcore-tábor jobban örült volna új nótáknak, egyelőre ennyivel kell beérni, ám tény, hogy ez az anyag hiánypótló alkotásnak bizonyul a Suicidal-életműben, avagy diszkográfiában. Ezután nyilvánvaló, hogy még újabb lemezről egyelőre hír sincs, de addig is ízlelgessük az új anyagot, hiszen mindezentúl a Suicidal Tendencies minőség garantált!

Mobilmánia-Új válogatás lemez Zeffer Andráséktól, ezúttal két nyelven

Bár első etapra úgy tűnt, a Mobilmánia háza táján sincsenek készülőben új meglepetések (leszámítva a januári, Arénás bulinak a felvételét, mely novemberben jelenik meg DVD formában), a zenekar mégsem hagyta hallgatni való nélkül rajongóit, és szeptember 9-én jelentette meg legújabb, best of válogatását. Ez még önmagában nem is olyan nagy dolog, igaz? És ha azt is hozzátesszük, hogy ezúttal rendhagyó, dupla kiadvány látott napvilágot? Ez már izgalmasabban hangzik…Bizony, a csapat azontúl, hogy egy korongra szedte az elmúlt évek legjobb dalait, angol nyelven is feljátszották/felénekelték azokat, így egy kétnyelvű, digipack kiadványt tarthatnak a kezükben a Mobilmániások. Zeffer Andrással, és csapatával legközelebb október 10-én, a Barba Negra falai között találkozhatunk, ám az őszi szezonban még vidéken is szép mennyiségű koncert van a naptárukban. Az albumot már bárki beszerezheti, és azt ajánljuk: ne késlekedjetek, ha egy igazán dögös, színvonalas lemezt szeretnétek a lejátszóba dugni, csak kicsit más formában!

Érkezik az új Amaranthe album

Lassan, de biztosan érkeznek az új számok a közkedvelt pop-metál egylettől, az Amaranthe-tól. Hamarosan meg is jelenik a csapat soron következő lemeze, amiből ízelítőt kaphatnak a szerencsések novemberben, a Powerwolf társaságában tartott hangversenyen a Barba Negrában. 

A Disturbed sem tétlenkedik lemez fronton

Október közepén érkezik meg az amerikai Disturbed zenekar hetedik albuma, az Evolution. Kaptunk már pár ízelítőt a lemezből, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a korong, az igen jól sikerült 2015-ös Immoralized folytatása lesz. Bár a zenekar azt nyilatkozta, hogy ez az album egy új korszak kezdete lesz, és a dalok ez alkalommal sokkal merészebb és érzelmesebb töltetet kapnak.

Ann My Guard – MOIRA

MOIRA címmel jelenik meg a hazai metal egy igen meghatározó zenekarának, az Ann My Guard-nak a friss lemeze. Aki szeretné élőben is megcsodálni ezt a mesterművet, az ne legyen rest, és vegyen részt a Metal Halloween rendezvényen. A Trip ad otthont a koncerteknek, és egyben itt lesz a lemezbemutató is.

Mors Silens

Az album dömpingben fontos még szót ejteni a mezőberényi melodic death metalt játszó alakulat, a Mors Silence friss anyagáról. A World of Pain a zenekar második nagylemeze, amit csak azzal tudnánk röviden értékelni, hogy fantasztikus! Hallgassatok bele!

The Fleet Street visszatérés

Hölgyfrontos hazai stoner? Hát persze! Hosszabb szünet után, és kicsit átalakulva, de visszatér a The Fleet Street zenekar. Október 27-én lesz a visszatérés, ahol régi, de ráncfelvarráson átesett számokat is hallhattok. Érdemes lesz odafigyelni erre a zenekarra, mert rengeteg potenciál van bennük!

Zyrit EP

Stratosphere címmel jelent meg a budapesti Zyrit névre keresztelt szóló projekt EP-je. Ezúttal már egy sokkal kifinomultabb, és összetettebb produkciót hallhatunk a nintendocore mindenféle sajátosságával. Érdemes követni az oldalt, mert ez előjele az új albumnak, ráadásul teljesen ingyen elérhető minden korábbi lemez is 🙂

// //