fbpx

Stratovarius-Október végén Tarjával Budapesten!

Október 28 fontos nap lesz a metalzene kedvelőinek. Budapestre érkezik  a világ talán leghíresebb, metalban utazó énekesnője, Tarja Turunen. A Nightwish után szóló karrierbe kezdő finn hölgy, legutóbb egy karácsonyi dalokat feldolgozó albummal rukkolt elő, de felkerült a From Spirits And Ghosts című albumra egy teljesen új, saját szerzemény is. Biztosra lehet venni, hogy régi klasszikusok is felcsendülnek Tarja előadásában.

Nordic Symphony névre keresztelt túrné másik résztvevője, a 35 éves Stratovarius. A power metal egyik legnagyobb úttörője teljes hosszúságú előadással érkezik hozzánk, amit azért a 35 éves múltból kiindulva nem is csodálok. Persze sok más meglepetést is ígérnek, de azt sem szabad ám elfelejteniu, hogy szeptember végén jelent meg a zenekar friss lemeze, az Enigma: Intermission 2. 

Az estét a brit sympho-celtic- folk metalt játszó Serpentyne nyitja. a Frontcsajos zenekar 2010 óta tevékenykedik, és ezúttal már a Nordic Symphony turnétba is besegít. Nem is csoda, hiszen nem titok, a zenekar stílusát komolyan befoláysolta Tarja, és az egykori Nightwish munkássága. Persze fellelehető még témáikban a mitológia és a klasszikus zene is.

A rendezvény a Barba Negra falai között lesz megtartva a CONCERTO szervezésében. Az eseményt és a jegyeket itt tudjátok elérni. Ne habozzatok eljöni, mert ez tényleg egy csemege lesz.

// //