fbpx

Stabbed PREMIER – az új felállás második dala!

A kiváló úriemberekből álló Stabbed zenekar új felállással dolgozik egy ideje, a közös munka második új dalát a metal.hu-n hallhatja először a Nagyérdemű.

Attila: Az Exit Wound-nál zeneileg igyekeztünk feljebb tekerni a korábban megszokott középtempón, a riffelés és a dobolás is bonyolódott rengeteg kellemetlen percet okozva a felvételeknél.

A dalt Vári Gábor úrnál vettük fel a Miracle Soundban, ismét egy élmény volt vele dolgozni. Nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, igazán harapós hangzás lett a végeredmény. Ami a lényeg: a pergő nem szar (!!), kurva hangos lett az egész, cserébe úgy szól mintha a pokolban szaggatnák le a tökeit az embernek. Nyilván ennél sokkal több dolgot kértünk és kaptunk, de évek múlva úgyis csak ennyi fog megmaradni az emlékeinkben.

Az Exit Wound a második single a készülő Never Here című EP-hez. Úgy döntöttünk csinálunk egy nagyon erős EP-t egy töltelékdalokkal és kapkodással elrontott nagylemez helyett. Elérés szempontjából is sokkal előnyösebb 2019-ben egy-egy dalt kiadni, emellett legalább lesz ideje a kedves publikumnak megemészteni a nem túl könnyed nótáinkat.

A lyric videót Rivasz Gergő készítette, nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Hogy miről is szól most bemutatott dal? Azt a dalszöveget író Potkovácz Márk elmeséli:

“Neurotikus társadalmunk a felmenőinktől ránk kövült sérülések következménye, a figyelemelterelő kultúra által generált zajban pedig nehéz meghallani mi történik legbelül. A legtöbb ember elszigetelt, kommunikálni képtelen, depressziós, pánikbeteg, vagy valamilyen testi szinten jeleníti meg azt a sok szart amit minél mélyebbre igyekszünk elásni. Tévedés azt is hinni, hogy nekünk könnyebb, vagy jobb, mint a háborút, szegénységet megélt elődeinknek. Viszont mi vagyunk az a generáció akinek tudatosan lehetősége van élni és nem csak túlélni. A mi felelősségünk feldolgozni azt amire nem volt akkor se idő, se pénz, se tudás, se elég
mersz tudatosan vállalni önmagad minden hétköznapi poklával, tehetetlen dühével együtt.

Képek: Lányi Kristóf

// //