fbpx

Sour Smile

Név: Sour Smile

Műfaj: metal/deathcore

Megalakulás éve: 2018

Város: Budapest

 

Üdvözlünk mindenkit az oldalunkon, mi vagyunk a Sour Smile.
Mi magunkat a metalcore/deathcore mára már igen tág zenei stílusába sorolnánk, 1-2 djentes behatással. Tavaly nyáron kezdtük meg működésünket mind próbák, mind dalírás tekintetében, most pedig már gőzerővel vesszük fel első EP-nket, amit májusban hallhattok majd.
A vokálokért Baumann Bence (Purity Reign) a felelős, a gitárokért Székely Péter (Silent Homes), a doboknál pedig Vincze Ákos (Polytrip) lesz látható, basszusgitárosunkat még nem találtuk meg sajnos.

Elég friss a zenekar, de máris kiemelkedő minőségű anyagot hoztatok ki. Minek köszönhető ez? Zenei előéletetek?

Székely Péter: Hatalmas hálánk ezért Mede György barátunknak (Silent Homes), aki nem először segített már nekünk, mióta ismerjük. Ő csinálta a keverést és a mastert, és egyéb dolgokban is segített a EP körül. Mi Bencével már korábban is zenéltünk együtt a Scars Left Behind-ban, és már régóta terveztünk egy új közös megmozdulást. A Sour Smile mellett Ákos a Polytrip-ben, dobol, én pedig a Silent Homes-ban gitározok.

Baumann Bence: Szerintem a zenei előéletünk miatt lehet ez, Petivel még 2013-ban együtt is zenéltünk a scars Left Behind-ba, csak akkor én még basszusgitárosként szerepeltem.

Teljes album mikor várható? Egyszerűbbek egy EP munkálatai? Mi a háttere annak, hogy még el nem készült nagylemez előtt EP-t adtok ki?

P: Mivel friss még a zenekar, nincs sok dalunk, ezeket folyamatosan csináljunk, ahogy időnk engedi, de teljes albumra egyenlőre még nincs kilátás sajnos.

B: Az album majd adja magát igazából, folyamatosan íródnak a számok. Az EP munkálatai is se egyszerűbbel, annyi, hogy kevesebb szám szerepel rajta, a hangzásunkat nehéz megtalálni, de ebben Mede György nagyszerűen teljesített. Szerintem az EP egy friss zenekarnak jobb bemutatkozás, mint egyből nagylemezt készíteni, azok a későbbi tervek közé tartoznak nálunk.


Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak az inspirációk a szövegek megírásához? Van a dalok szövegei között összefüggés, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

B: Dalszövegek terén ennél a FEELINGS EP-nél nagy szerepe van, nagyon sokáig íródtak a dalszövegek és szerintem a zenei alapra teljesen passzol, persze ez függ a hallgatótól is, ő hogy értelmezi, merre viszi el a zene. Szövegek a hétköznapi érzéseimből, tapasztalataimból származnak, a múlt és jelen ötvözetéből és a jövőre van kihatással. Dalszövegek közötti összefüggést egy kapocs tartja össze, az pedig benne van az EP nevében, Érzések.


Kik a fő inspirációitok, a zenén belül és kívül?

P: Talán a legfontosabb nevek akik elindították bennem ennek a zenekarnak a gondolatát az a Silent Planet, az Invent Animate és a Monuments.

B: Régen nagyon sokat inspiráltak zenekarok, ami mai napig előttem a példa (Suicide Silence, I Declare War, As I Lay Dying, As Blood Runs Black és persze az I Killed the Prom Queen) mostanában kevés zenekar inspirál, dalszövegek terén  és zeneileg a Knocked Loose, Invate Animate, Reflections ami hatással van jelenleg.

Mennyire befolyásolja a civil életeteket a zenekar, a zene?

B: Teljesen, amikor csak lehetőség van, szól a zene 🙂 Civil életembe is mindig jelen van a metál, én borbélyként dolgozom, mindig valami zenekaros pólóban vágom a hajakat, sokszor zendül meló közben is valami jó metál ballada. Zenekarra nagyrészt mindig van idő, vagy több vagy kevesebb, de olyan nincs, hogy nincs.


Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

B: Metalon kívül szeretem még a bluest a rock n rollt ezeket nagyon, nagy kedvencem Stevie Ray Vaughan, mindig ámulatba ejtett a lazaság és az ahogy átéli a zenét, ezeken kívül szeretem a reggae meg underground hip hop zenéket is az utóbbiból csak a magyar undergroudot illetve a régi amerikai gangster rappet.  Inspiráció más zenekarokból, igazából tudatosan vagy nem tudatosan mindenféle képen inspirálnak hallott dolgok.


Fiatal még a zenekar, biztos teli vagytok tervekkel. Van kitűzött célotok a közeli és távoli jövőre nézve?

P: Elsődleges mindenképp a magunk szórakoztatása, hogy szeressük amit csinálunk, és ez idáig abszolút megvan. A többi már csak a ráadás!

B: Céljaink elsősorban basszusgitárost találni, utána rengeteg koncert, videóklip és sok sok új anyag!

// //