fbpx

Septicflesh, Krisiun, Science Of Disorder és Diabolical – április 2, Dürer-kert

Az idei április is egészen jól indul, ugyanis ismét Budapesten, a Live Sound szervezésében a Dürer-kert-ben játszik a Septicflesh, a jól ismert és közkedvelt görög szimfonikus death metal csapat. Szerencsés periódus, nem is olyan régen láthattuk őket itt Magyarországon. Pár nap híján harminc évnyi fennállás (jó, négy év szünettel), tíz nagylemez (köztük a 2017-ben megjelent Codex Omega) a mérleg, csupán számokban kifejezve. Illetve lassan tizenegy album – ha minden igaz, akkor az idén megjelenő új anyagról is kaphatunk ízelítőt. Addig is, hogy ne legyen teljes a fejetlenség, itt a Portrait of a Headless Man:

 

Az 1990-es év számos fordulatot rejtegetett; ebben az évben Brazíliában, Rio Grande do Sul-ban valami fontos kezdődött. A három fivér, Moyses, Max és Alex világra hívta azt a formációt, amit ma Krisiun néven ismer fél a világ. Ez a családi vállalkozás stabilan háromfős (1994-ben egy rövid ideig Mauricio Nogueira is itt gitározott), és meglehetősen jól működik: egyelőre tizenegy albumot köszönhetünk nekik, a legutóbbi éppen tavaly szeptemberben jelent meg. Bemelegítésnek lássuk csak, hogyan is szól élőben egy klasszikus, a Blood of Lions:

A svájci Science Of Disorder sem ma kezdte a működését. 1989-ben, harminc éve, Soulless néven alakultak, de hosszabb-rövidebb szünetekkel és névváltással a mai napig műküdnek. A harminc éves pályafutás alatt folyamatosan változott a stílus (a kezdeti könnyedebb hangvételtől a death metal – metalcore irányba). Frissítsük fel emlékeinket egy könnyed Kingdom comes-szal:

A svéd Diabolical zenekar talán a legfiatalabb, mármár tininek mondhatók: „csupán” huszonegy éve tolják az ipart a death metal sötétebb, black metal-ba hajló oldalán. Öt album az eddigi munkájuk gyümölcse, és a legutóbbi olyan friss, hogy még meg sem száradt rajta a nyomdafesték – most jött ki az Eclipse február közepén. Íme erről az albumról a We are diabolical, friss, ropogós:

Jegyár: 5900 ft március 1-ig, utána 6500 Ft, jegyvásárlás itt , és  itt és itt.

// //