fbpx

Rockmaraton 2019 – Kiket nézhetünk meg hétvégén?

 

Mellőzve a vulgárisabb felkiáltásokat, csak annyit írhatok, hogy “a mindenit!” Persze csak akkor, ha a naptárra tekintek, mert az bizony kíméletlenül június utolsó napjait mutatja. Mit is jelent ez? Igen, például azt, hogy a meleg továbbra sem kímél minket, két hete nyári szünet van, megint eltelt egy hónap…

Na de hagyjuk is ezeket a felesleges információkat, hiszen a július nem kérdés, hogy nekünk a fesztiválszezon tényleges kitörését jelenti, amikor aztán tényleg felpörögnek az események a rockzenei ünnepélyeket, azaz fesztiválokat illetően! Már ebben a hónapban sem vagyunk híján a programoknak, hiszen a VOLT Fesztiválon is elcsíphettél hatalmas neveket, de azért valljuk be, mégiscsak a Rockmaratont várjuk leginkább, nemde? 🙂

Persze tudjuk, úgy teljes egy fesztivál, ha elejétől a végéig, kapunyitástól táborbontásig bulizunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy (sajnos) nem mindig tehetjük meg az egyhetes bulizást, és előfordul, hogy csak hétvégére tudunk kiszakadni a dolgos hétköznapokból, hogy a metalzene iránti rajongásunkat kiélhessük. Korábbi ajánlónkban azokra gondoltunk, akik csak hétközben tudnak a Szalki-szigetre látogatni (ha nem olvastad, csekkold), most azonban elsősorban azon rajongókat célozzuk meg, akik hétvégén fognak a fesztiválra látogatni. Összeszedtük, a hétvégi bérlettel kiknek a buliját nézheted meg, és miért ajánlatos akár csak erre a pár napra is Dunaújváros felé venni az irányt! Lássuk csak…

CSÜTÖRTÖK:

A hétvégi bérlet csütörtök reggeltől, azaz 10 órától biztosít nektek belépést, és hogy a karszalag felcsattintása, és az első sörök után ne maradjatok sokáig zene nélkül, a Metal.hu sátorban már 13:00 órától dörömbölni fog a színpad, nem kevesebb, mint 9 hazai zenekar által. Kik is ők? Mudfield, Dreamgrave, Reason, Doomas (SK), Echonald, Rebel, Vesztegzár, Stress, Dying Wish! Nem gyenge indítása a csütörtöki napnak! Délutántól a Hammerworld Nagyszínpad szinte melankolikus sötétségbe fog borulni a napos idő ellenére is, hiszen késő délután az Agregator melegíti be a terepet, akik valószínűleg új lemezük nótáira hegyezik ki a bulit, őket pedig a gótikus színtér képviselője, és a fesztivál szinte ős-fellépője, a Nevergreen fogja váltani. 20:00 órától a nemzetközi bandák veszik át a terepet, és olyan zseniális, dallamos metalt játszó nevekkel találkozhattok, mint a Wolfheart (FI), Insomnium (FI), és a Paradise Lost (UK)!

A Barba Negra nagyszínpad ezzel szemben a hazai, rockosabb vizekre kalauzol benneteket, ha inkább ezt választjátok, ezen a napon a magyar rock-heavy metal jeles képviselői fognak felvonulni, az Alcohol, Cool Head Clan, Junkies, Kalapács, Ossian, Zorall személyében! Ha könnyebb zenére vágysz a stabil zúzás mellett, ne hagyd ki ezt a színpadot sem.

Kukucskáljunk be egy kicsit az Aréna színpadára is, ahol egész héten a szájbaverősebb zenéké lesz a főszerep, így ez a brutalitás ezen a napon sem fog csökkenni. Miért? Nos, nem másért, minthogy ezen a napon olyan fellépőket köszönthetünk az Aréna színpadán, mint az Ahriman, Andartar, Perihelion, Sear Bliss, Bornholm, külföldről pedig nem kisebb nevek fogják kezelésbe venni a hallójáratokat, mint a Carach Angren (NL), MGLA (PL), vagy a Marduk (SE). Ha még bírod késő éjjelig, akkor levezetésnek a Christian Epidemic koncertjével zárhatod ezt a korántsem vérszegény napot. Mi abban elfáradtunk, hogy leírtuk! Te ugye bírni fogod? 😉

PÉNTEK:

Ha kipihented a csütörtöki fáradalmakat (azt hisszük, lesz mit), akkor érdemes már időben összekapnod magad, és az első, másnapos gyógysöröket ismét a Metal.hu sátor közelében kikérned, ugyanis itt mint minden nap, ebéd után már a húrok közé is csapnak a magyar csapatok, ezen a napon a The Tumor Called Marla bulijával indíthatjátok a napot. A csapat egész biztosan mindent meg fog tenni a korai kezdés ellenére is a jó hangulatért, no meg azért, hogy pillanatok alatt elfelejtsd az esetleges másnapot! Őket még további nyolc banda fogja követni, fel kellene sorolni? Huh, ám legyen! Samas, Room of the mad Robots, Red Swamp, Stonedirt, Shapat Terror, Cadaveres, Wall os Sleep, Invader. Milyen tartalmas nap! Ha a Hammerworld Nagyszínpadot pályázod meg, akkor délután öt órától a Magorral alapozhatsz, őket pedig a Bloody Roots, és a Moby Dick fogja követni, mielőtt színpadra lép a már szinte hozzánk hazajáró Jinjer. Éjféltől egészen a brazil őserdőkig megyünk képzeletben, hiszen érkezik a Max Cavalera vezette Soulfly, remélhetőleg az új lemezük, a Ritual nótáival! (Kollégánk néhány napja interjúzott is a Soulfly-főnökkel, ha nem olvastad, itt bepótolhatod).

A Barba Negra Nagyszínpad ezen a napon is a hazai fellépőket várja, és a csütörtöki naphoz hasonló felhozatallal kecsegtet! Phoenix RT, Aurora, Omen, Rómeó Vérzik, Pokolgép, Akela várja a közönséget, egy vérbeli magyar metal esthez!

Az Aréna ezen a napon a szokásosnál jobban bekeményít, kimondani is hidegrázós, hogy újra visszatér hozzánk a Napalm Death, és a Venom Inc! A vegytiszta grindcore szerelmeseinek is jobb, ha nem merészkednek messze az Aréna színpadától, hiszen a Clitgore (RO), és a Gutalax (CZ) is ezen a napon fogja betámadni a Szalki-szigetet, a hozzájuk mért mocskos nótákkal! A hazai képviselők is természetesen jelen lesznek az Arénában, méghozzá a Jack, The Wedding At the Slaughterhouse, Krampüs, Paediatrican személyében, az estét pedig mókázással zárhatod, amiről a Rózsaszín Pitbull legénysége fog gondoskodni! Micsoda este lesz ez is, nem gondoljátok?

SZOMBAT:

Hát bizony minden jónak vége szakad egyszer, tartja a mondás, és az a rossz hír, hogy ez alól az idei Rockmaraton sem lesz kivétel. Na, de mielőtt nagyon szomorkodni kezdenénk, azért még egy napunk lesz méltóan elbúcsúztatni ezt a tartalmas hetet, és mintha csak erre gondoltak volna a szervezők is, alaposan bekeményítették az utolsó napot, hogy tényleg a maradék feszültségnek, és fölös energiáknak is búcsút mondhassunk.

Kezdésnek lessünk be a Metal.hu sátorba, itt hogyan búcsúztathatjuk a fesztivált? Chrome RT, Sniffyction, Lost Continent, Trillion, Divided, Dystopia, Continoom, Pair O’ Dice, Rotor! Még egy utolsó bulisorozat, jól hangzik ugye? A Hammerworld Nagyszínpad is utolsó erőkkel dobja be a fellépőket, déluántól az Ordogre tombolhattok, akiket a Watch My Dying, utánuk pedig az Apey and The Pea vált, hogy olyan nevek előtt alapozza meg a hangulatot, mint a Bömbers (NO), akik Lemmy, és a Motörhead emlékét viszik méltóan tovább. A fesztivál egyik, talán legnagyobb dobása Phil Anselmo fellépése lesz, aki most tényleg különleges bulival készül, hiszen egy koncert erejéig a legendás Pantera számokat hozza el nekünk újból! Rég nem volt ilyenre példa, és valami azt súgja, nem is nagyon várható hasonló a közeljövőben, így reméljük, az első sorokban találkozunk!

Mondanunk sem kell, a Barba Negra Nagyszínpad búcsúzásképp is magyar fellépőkkel vár benneteket, így már viszonylag kora délutántól együtt nevethetünk egy jót a Blues Company csapatával, akik után a magyar hard rock csapatoké lesz az este: P.Box, Rudán Joe Band, Mobilmánia Vikidál Gyulával, Lord, majd hogy a táncos lábú rockerek se maradjanak egy helyben, éjféltől a Paddy and the Rats táncoltatja meg a közönséget.

Micsoda? Hogy még ennyi nap után sem cseng szinte az agyad is a keményebb zenéktől? Akkor nem is kérdés, hogy az Arénában fogod elbúcsúztatni az idei fesztivált is, hiszen utolsó napon is elég erős lesz a repertoár: Faminehill, Harmed, Stubborn, Omega Diatribe, Insane, Our Hollow Our Home (UK), ABORTED (DE), Bury Tomorrow (UK), The Southern Oracle. 

 

A hétvége sem lesz gyenge, ebből láthatod, így ha csak ennyi időre is, de azt javasoljuk, hogy mindenképp látogass el, ha eddig még nem döntötted el biztosra, de talán ezt mondanunk sem kell. A belépődet a Rockmaraton honlapján otthon akár a fotelből is beszerezheted, így nem kell messze menned ahhoz, hogy biztosítsd magad a bulira (csak szólunk, hogy a hétvégi bérletek is rohamosan fogynak)! Találkozzunk hétvégén is egy sör mellett a Szalki-szigeten, és ugye csak azt akartad mondani, hogy már jövő évre végig kikérted a szabadságot? 🙂 9 nap, és startolunk!

Írta: TM

 

// //