Rocklavór – Új rock műsor a hódmezővásárhelyi Rádio Color-ban!

A Rádió Color nevű hódmezővásárhelyi internetes rádió júliusban útjára indította az egyik talán legnagyobb hiánypótló műsorát, a Rocklavórt.

A rádiót közvetlenül itt tudod hallgatni: https://radiocolor.hu/podcastfilter/rocklavor/

A Rocklavór egy rock/metal rádióműsor, amely alapvetően rock/metal történeti tematikát követ, viszont a műsorszerkezet nem kötött. Ebből kifolyólag vannak/lesznek benne interjúk, például nemrégi adásainkban a Sentio Ergo Sum nevű underground doom metal formáció frontemberével készült interjú, a Rumproof énekesével és gitáros/vokalistájával készült dupla interjú, de volt már filmkritika (Lords of Chaos), illetve tervezünk egyéb tematikájú műsorokat is.

A műsor célja minőségi, értelmes beszélgetés mentén az ismeretterjesztés és az ízlésformálás. A műsorokban igazi zenei ínyencségek is elhangzanak, és sokak által nem ismert információk is felbukkannak. Elsődlegesen nem a mainstream zenei színtérre szeretnénk helyezni műsorunk súlypontját, inkább szeretnénk hangsúlyt fektetni kevésbé ismert formációk, stílusok bemutatására is, de tematikától függően természetesen megjelennek fősodratú tartalmak is. A különböző stílusokat időrendben igyekszünk bemutatni a hallgatónak, a rock/metal történetén végigvonulva, azt tágabb társadalmi és kulturális kontextusba helyezni, kitérve a gazdasági-történeti háttéren túl akár az öltözködés, illetve a különböző rock/metal szubkulturális szokások kialakulásáig.

A két műsorvezető Fejes József és Nagy Kristóf kellő szakértelemmel, intelligenciával és humorral vezeti a hallgatót mind rock/metal történeti utazásuk során, mind egyéni ízlésük és látásmódjuknak megfelelő egyéb tematikák kapcsán.

A Rocklavór pénteken este 8 órától hallható a www.radiocolor.hu-n, az elhangzott műsorok visszahallgathatóak a rádió podcastjei között.