fbpx

Rockerek a tengerentúlról, avagy Ugly Kid Joe a Barba Negra Trackben!

26195802_10154904114685448_7186813935949746631_n

Az amerikai rocklegendáról, az Ugly Kid Joe-ról nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy nem siette el a találkozást a magyar közönséggel, holott némi megszakítással, de 1992 óta koptatják az amerikai, és európai színpadok deszkáit.  A Whitfield Crane vezette csapat 1991-ben tört be a köztudatba As Ugly As They Wanna Be EP-jével, amely egyúttal a hírnév felé való elmozdulást is jelentette. Az EP-t egy évvel később az első nagylemez, az America’s Least Wanted követte, mellyel végleg beírták magukat a rocktörténelem nagykönyvébe, A debütáló nagylemez nagyszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy manapság már-már alapműként titulálják szerte a világon. Az anyagot még három további album követte 2015-ig bezárólag, mely huszonhat év alatt nem tekinthető egy busás életműnek, de mindezt kompenzálja, hogy azért mégis egytől-egyig minőségi produktumok kerültek ki tengerentúli barátaink stúdiójából, bár 1996-os, Motel California lemezük alaposan megosztotta a közvéleményt.

Sok újat valószínűleg nem mondunk azzal, hogy az idei év a jubileumok, és a várva várt koncertek éve lett, azonban az Ugly Kid Joe esetében ez kétszeresen is igaz, hiszen az America’s Least Wanted lemez belépett 25. évébe, ennek köszönhetően pedig a zenekar már hazánkat sem kerüli el, így a CONCERTO MUSIC-nak köszönhetően április 29-én végre a Barba Negra Track színpadát is felszántja a legendás zenekar, akik azontúl, hogy magukkal hozzák legnagyobB slágereiket, egy ígéretes előzenekarra érkeznek a YELLOWCAKE személyében.

A kaliforniai csapatnak is egyaránt kijárt mind a jóból, mind a rosszból az évtizedek alatt, ám a formáció összetétele, és munkája meglehetősen stabilnak mondható az elmúlt években. Az 1995-ös Menace To Sobriety lemez stílusában gyakorlatilag tökéletesre sikerült, mind hangszerelés, mind szövegvilág tekintetében, azonban egy évvel később érezhetően porszem került az addig jól működő gépezetbe, hiszen a Motel California egy jóval összeszedetlenebb, kicsapongónak is mondható alkotás lett, melyre a média éles kritikával válaszolt, a rajongók jelentős része pedig csalódásként könyvelte el az újabb nekifutást. A kudarcba fulladt anyag nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az amerikai ötös egy időre búcsút intett a közönségnek, azonban Whitfield Crane a Life Of Agony névre keresztelt formáció kapcsán a színpadon maradt, ám komoly népszerűségre nem tettek szert.

Az újjáalakulásra egészen 2010-ig várni kellett, bár a zenészek soraiban akkor, és most sem történt átalakulás, és azóta is töretlenül, magasra emelve viszik tovább a rockzene zászlaját.

 

Hogy az amerikai legények alaposan át fogják mozgatni a hazai rajongók nyakizmát is, afelől semmi kétségünk ne legyen, hiszen ennyi év után mi is megérdemeljük a találkozást. Ha biztosan része akarsz lenni eme rendhagyó eseménynek, akkor még beszerezheted a belépődet ezen a linken, a legfontosabb információkról pedig a hivatalos eseményben tájékozódhatsz. Gyere, és mutassuk meg, mennyire vártuk őket, hogy minél előbb kedvük legyen újra erre járni! Ne késlekedj, hiszen könnyen telt házzal találhatod szembe magad!

Linkek, elérhetőségek:

Ugly Kid Joe FB 

CONCERTO MUSIC honlap – FB

(Készítette: Tancsik Mátyás)

// //