Ozzy jövő ősszel pótolja a korábban elhalasztott Európa-turnét

Néhány napja új dallal jött ki Ozzy, ennek örömére ma bejelentette, hogy a No More Tours II korábban többször is elhalasztott európai szakaszát 2020 októberében és novemberében pótolja majd. A turnét korábban Ozzy egészségügyi problémái okán napolták el, amelyekből saját elmondása szerint részben az új, Ordinary Man című szólólalbumának elkészítésekor lábalt ki. Erről így beszélt:

“Ezt az albumot ajándékba kaptam egy magasabb erőtől – számomra annak a bizonyítéka, hogy sohasem szabad feladnom.”

Mint az azóta már sok helyen elhangzott, Ozzy a januárban érkező lemezt Andrew Watt producerrel készítette, aki amellett, hogy a rapper Post Malone producereként ismert, gitározik a California Breed nevű szupergruppban – olyan neves társak mellett, mint Glenn Hughes, Jason Bonham, Joey Castillo – és a most megjelenő lemezen is közreműködik gitárosként. Az album ritmusszekciójaként olyan hétpróbás veteránokat üdvözölhetünk, mint Duff McKagan, akinek nem soroljuk fel a zenekarait, mert mindenki tudja, hol játszik és játszott, illetve a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, akinek szintén elég hosszú a referencialistája a Chickenfoottól Joe Satrianiig.

A turné 2020. október 23-án indul majd Newcastle-ben, az utolsó állomás december 7-én lesz Helsinkiben. Sajnos hazai dátumról nincs hír, így aki szeretné látni a heavy metal egyik legnagyobb élő legendáját, az november 13-án Prágában, november 16-án Bécsben, illetve november 26-án Münchenben teheti ezt meg, ha a lehető legkevesebb utazás a cél. Hogy a turnécsapatban kik játszanak, arról egyelőre nincs hír, mindenesetre nem lepődnénk meg, ha egy bizonyos Zakk Wylde neve ismét előkerülne, de persze ki tudja.