OUR LAST DROP

 

Név:  Our Last Drop

Műfaj: modern metal

Megalakulás éve: 2018

Város: Budapest

Tagok: 

Balogh Dávid-ének, Pálffy Patrik-gitár, vokál, Harmath Zoltán-gitar,vokál , Névai Krisztián-dob, Szabó István Kristóf ‘Apacs’-basszusgitár

 

Az Our Last Drop zenekar 2018-ban alakult Budapesten. Tagjaink már korábban is játszottak együtt különböző formációkban, majd 2019 elején alakult ki jelenlegi felállásunk.  Zeneileg a régi és az új stílusok fúziójában hiszünk, így dalainkban egyaránt megtalálhatóak old school rock elemek, illetve friss, inkább metálra jellemző breakdown-ok. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a szöveg centrikus dalok írására, magyar nyelven. Budapesti és vidéki koncertjeink mellet határon túlra is eljutottunk: Erdélyben, Kézdivásárhelyen léptünk fel a Rockkarácsony keretein belül. Többször is játszottunk nagyobb zenekarok vendégeként, így Deák Bill Gyula és a Rózsaszín Pitbull teltházas koncertjein mutathattuk meg magunkat. Az S8 Underground tehetségkutatón második helyezést értünk el több mint 40 induló zenekar közül, gitárosaink pedig a Select Guitars gitárversenyét nyerték meg.

Legutóbb az S8 tehetségkutatón találkoztunk, ott engem meggyőzött a zenekar. Mi a titkotok?

Nem tudom, hogy van-e bármi titok benne. Szerintem az egyik legfontosabb tényező benne, hogy hiteles. Nem akarunk szerepeket játszani, mindenki beleteszi a zenei tudása mellett a személyiségét is. Ez főleg a koncerteken jöhet át a közönségnek. Szerintünk egy dolog jó dalokat írni, és azokat eljátszani, és más show-t csinálni. Ezért foglalkozunk nagyon sokat a színpadképpel, a megjelenéssel a színpadi mozgással. Hogy a dobosunkat idézzem, „stílnek kell lennie”. A szemével is hall az ember ebben a világban.

Szerepeltetek már korábbi évben is ezen a tehetségkutatón. Miért indul egy zenekar újra ugyan abban a ligában?

Tavaly 2. helyezettek lettünk az S8-ban, gondoltuk javítunk még egy picit rajta! Viccet félretéve, történt ez idő alatt egy énekes váltás, ráadásul lány helyett fiú lett, így már olyan, mintha egy teljesen más zenekar lenne és így is szeretnénk megmérettetni magunkat. Emellett azok a kritikák, javaslatok, amiket a zsűritől kapunk fordulóról fordulóra segítenek nekünk a fejlődésben és ez által tudjuk az apróbb simításokat elvégezni. Összeértebbnek érezzük az idei produkciót.

Viszont a “WhiteFÜL” kiírását megnyertétek. Meséljetek erről.

Ez egy BME-s koli által szervezett tehetségkutató volt. Sokat tud profitálni egy zenekar a tehetségkutatózással, mind tapasztalatilag, mind akár anyagilag, hiszen a WhiteFÜL győzelemnek köszönhetően vehetjük fel a következő dalunkat stúdióban.

A zenétek hallatán nekem egyből a Junkies modernizált változata ugrik be. Van kimondott példaképetek? Mennyire tartjátok fontosnak, hogy egy zenekar hasonlítson egy nagyágyúra, bekategorizálható legyen?

Nagyon izgalmas kérdés, mert folyamatosan „küzdünk” a zenekar stílusának definiálásával. Viszont ez egy pozitív dolog, mivel nem leszünk a 623. punkzenekar, vagy egy „ez olyan mint az XY” zenekar, hanem egy kicsit különböző, kicsit egyedi. A “Junkies-os” hasonlatot még nem hallottuk, de felírjuk a listába! 🙂  Példaképek terén nagyon sok van, nem is zenekari szinten, hanem tagok szintjén, mindenki másból inspirálódik. Így férhet meg egymás mellett egy kis “Gunsos” old-school rock a punk rockkal, a sújtós breakdownok a funky basszus témákkal.

Hogyan készültök egy fellépésre? Gyakran próbáltok keveset, vagy amikor összeültök, akkor arra rámegy a hétvége?

Heti rendszerességgel próbálunk, a kedd mindig a banda napja. Ilyenkor bent vagyunk a termünkben 2-3 órát, megmutatjuk egymásnak az új téma ötleteinket, és csiszolgatjuk a régi szerzeményeket, figyelve a mozgásra és minden apró részletre, amit fent már említettünk.

Már egy ideje kint van a “Huston, Gond Van EP”. Milyen visszajelzéseket kaptatok a megjelenés után? Ugyan úgy kezelitek a pozitív kritikát, mint az esetleges negatívot? 

Szerencsére viszonylag kevés negatív kritika ér minket, aki meghallgatja, annak általában tetszik, sok esetben azoknak is, akik nem szeretik a rockzenét. Egyszer rám írt egy középiskolai osztálytársam, hogy „Patrik, nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok, de ez a lemez k..va jó lett.

Várható valamikor nagylemez is? 

Igen, tervben van a nagylemez, már van is 3 teljesen kész dalunk, és dolgozunk a többin is. Nem egyszerű kigazdálkodni egy zenekarnak a felvétel költségeit, de erre nagyon jó terep a tehetségkutatózás, és a lassan de biztosan egyre nagyobb koncertek lehetősége.

Manapság azt látni a leggyakrabban, hogy a zenekarok a folyamatos aktivitás érdekében gyakrabban adnak ki single-t vagy EP-t, ellenben valamivel régebben csak 1-2 előfutára volt egy LP-nek amire akar éveket is vártunk. Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?

Ha nagyban gondolkozunk, akkor a több kisebb lemez több lehetőség. Több lemezbemutató turné, többféle lemezborítós merch, stb. Gondolkozunk mi is rajta, hogy milyen formában adjuk ki a dalokat, de mivel a fizikai lemez formátumának szinte már leáldozott, inkább a marketing szempontokat kell figyelembe venni. Célunk, hogy a közeljövőben elhagyhassuk a feldolgozásokat, és csak saját dalokat játszunk, így a nagyüzemi dalgyártáshoz talán jobban passzol a nagylemez.

 

Készítette: Vida Dániel, TM