fbpx

Newtown Hive

Dunaújváros régen is sok jó metal zenekart adott az itthoni zenei életnek, és ez most sincs másképp, az Acélvárosban most is sok metal zenész próbálgatja a riffeket és grindokat ütős kis nótákká faragni. A kezdő és profi zenekarok egyaránt a garázssoron nyomják/nyomták a próbákat, egymás mellett, egymást segítve ha kellett. A Newtown Hive egy olyan kezdeményezés, amiben a dunaújvárosi zenészek együtt készítenek  egy lemezt, függetlenül a zenekarjaitól, a közös zenélés élményét a fókuszba helyezve. A számokat különböző zenészek rakják össze és játszák fel, mindenféle kötöttség nélkül.

 

Dudás Sándor a zenei projekt kialakulásáról kérdeztük

Alapvetően az egész ötlet erre a formára, úgy alakult ki, hogy Suplicz Gáborral (Supával) a Lycanthropia és a The Morning Star gitárosával, már egy ideje beszéltük, hogy kellene csinálnunk közösen valami zenei projektet, produkciót, de sokáig csak sörözés mellett illuminált állapotban jött az érzés, de tettek nem követték. Aztán nem egész 2 hónappal ezelőtt, valami oknál fogva elindítottuk a történetet és elég gyorsan meg is született az első dal vázlata, amit pár nappal később rögzítettünk is. Énekes posztra József Mátyás ugrott be mindkettőnknek, a Vendetta inc. és a Misfit River zenekarok énekese, mert jellegzetes, karakteres hangja pont ebbe a zenei világba illik bele, amit képvisel ez a dal. Végül, Ódor József Szabolcs csatlakozott a miliőhöz, a Misfit River zenekar dalszerző gitárosa, ezúttal a basszusgitárt pengetve. Nemsokára feldobtam egy ötletet a többieknek, amit már fontolgattam egy ideje, de nem volt meg a kellő motiváció hozzá, hogy jó lenne, ha Dunaújváros Rock és Metal zenei szférájában mozgolódó zenészeket felkeresve, együttműködve alkotnánk egy kislemezt, esetlegesen egy egész albumot. Az ötlet tetszett mindannyiuknak, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy adjunk nevet a projektnek és legyen ez az első dal, az első motívum, amivel kedvet tudunk csinálni Dunaújváros zenészeinek, hogy társuljanak ennek a  lemeznek a megvalósításához.

 

 

Végül nem csak dunaújvárosi zenészeknek tetszett meg az ötlet, ki csatlakozott még a projekthez?

Gondoltuk, hogy, ha már lúd, legyen kövér alapon, legyen a premier teljes és csináljunk hozzá egy lyric videót, így, egy közös barátunkat, Tóth Tibit kértük meg ,hogy készítse el a műhöz a videót, ő pedig készséggel állt rendelkezésünkre, hogy e nemes célra, ő helyezze rá a koronát.

Még, annyit szeretnék kiemelni, hogy a Stúdió munkálatok, a logó, a Lyric videó, és az egészhez kapcsolódó „Így készült” kisfilm, mind a saját kezünk munkája, saját magunknak oldottunk meg mindent, ezért is olyan szép ez az egész.  🙂

 

Mik a további terveitek?

A lemez jövőjét tekintve, már folynak a megbeszélések az együttműködő zenészekkel és remélhetően mihamarabb tudunk is jelentkezni újabb dalokkal!

 

“Így készült” kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=003geC2wlFk
Bandcamp: https://newtownhive.bandcamp.com/releases
Facebook: https://www.facebook.com/newtownhive/

// //