fbpx

Milyen lesz az új Rhapsody album?

Mint ismeretes, újra összeállt a „régi” Rhapsody, a Turilli/Lione névvel fémjelzett csapatban ismét a zeneszerző-zsenit és az énekes-zsenit láthatjuk együtt, és már az első lemez is nagyon közeleg. Július 9-én a dunaújvárosi Rockmaratonon lépnek fel! Luca Turilli így mesél a Zero Gravity-ről:

Tapasztalatlan fiatalokként elkövettünk pár hibát, ezeket semmiképp sem akartuk megismételni. Megegyeztünk a koncepcióban, és abban, hogy az egészet nagyon komoly módon akarjuk felépíteni, hogy a Rhapsody névhez és a bandánkhoz komolyság fűződjön. Beletettük szívünk-lelkünk, és ezt az album komoly identitásán keresztül is szeretnénk kifejezni. Fabio Lione és én nagyon komolyan vesszük a zenét, soha nem a saját szórakoztatásunkra, csak úgy mókából írtunk dalokat, ezért is volt fontos, hogy az új, Turilli/Lione Rhapsodyhoz egy komoly imidzset és grafikát is építsünk, és ez a komolyság kiterjedjen a fotókra és a videókra is. Egy olyan imidzs kell, ami azt tükrözi, akik most vagyunk, és kik akarunk lenni mint művészek.

Az első döntés a logó modernebbé varázsolása volt, és az első albumunk címének a Zero Gravity-t választottuk. Összegyűjtöttük az új dal- és szövegötleteket, és így megszületett az új zenekar stílusa – a szimfonikus metal egy új verziója, 2019-re aktualizálva, Fabio elképesztő énektudása köré felépítve. A tipikus szimfonikus és filmzenés elemek mellett, ami már a Rhapsody védjegyévé vált, sok kemény gitárt is használunk, kicsit a modern produkciókra hajazva, találhattok Queen-es komplex énektémákat, progresszív metal elemeket a’la Dream Theater, különféle népi hangszereket, romantikus és dzsesszes zongorarészeket, amiket igazán imádok játszani, mindenféle elektronikus hangok. Nagyon sok új hangszert próbáltunk ki: szitár, szaxofon, banszuri, és mindenféle ritka nép ritka hangszerét a világ minden pontjáról, ezek mind megtestesítik azt a változatosságot, amit nyújtani akarunk a zenénkkel. Ebben a zenekarban nincsenek korlátok, és a művészi szabadság szülte meglepetések garantáltak!

Írta: Vica

// //