fbpx

LEANDER KILLS – Pénteken megjelenik az Élet a Halál előtt album!

20637833_1856437321351542_5379781927743297142_nKöteles Leander rövid idő alatt egy újabb, ultrasikeres zenekart volt képes felépíteni.

2015 végén még a Leander Rising búcsúturnéja zajlott, ám 2016 elején már meg is jelent az új-, Leander Kills névre hallgató formáció első nagylemeze, az igazán masszívra sikeredett Túlélő. Ezen korong számaival Leanderék az egész országot, de még a határon túli területeket is végig járták, több ízben pedig teltházas bulikat sikerült adniuk.

A rögtön sikeressé vált album hamar, még 2016 év elején zenekarrá formálta a projektet és, bár Leander a fő dalszerző, társai komolyan kiveszik részüket a banda életéből a koncerteken, de azon kívül is! A Leander Killsben a Wisdomból az Alestormba igazolt Bodor Máté is megfordult már, akire a mai napig tiszteletbeli tagként tekintenek, bár 2017 tavaszától a méltán híres villanygitáros már nem tud velük turnézni.

Ennél fogva a banda jelenlegi tagjai: Köteles Leander (ének, basszusgitár, zongora), Czifra Miklós (gitár), Vermes András (gitár), Jankai Valentin (dob)

2017 év elején az Eurovíziós Dalfesztiválhoz kapcsolódó hazai A Dal műsorába Leander ezzel a csapatával is versenybe szállt, nem kis sikerrel. Élet című daluk a döntőig repítette őket, mely elismerendő teljesítmény egy metal banda esetében a mai, hazai mainstream média körülményei között.

A szeptember 22.-én megjelenő második stúdióalbumukról, az Élet a Halál előttről így elsőként az Élet című számot ismerhettük meg, melyhez egyébként a Mihaszna Film gárdája készített igen látványos videóklipet. A lemezen olyan további dalok is hallhatók lesznek majd, mint az Egy hónapja nem láttalak, a Vigyetek Korházba, a Spotify-on nagy sikert arató Ha Elmész, vagy a karcosan tökéletes Tankcsapda feldolgozásra sikeredett Lopott Könyvek.

A most pénteken (szeptember 22.) megjelenő új albumot a banda az Irinyi József utcában található Mol kútnál mutatja be egy rövid, négy számos minikoncert-, valamint egy hozzá kötődő dedikálás keretében, melyre igazán ajánlott elmenni!

Az eseményről további információkat ide kattintva tudhattok meg.

Egyébként a banda szeptember végétől újabb turnéra indul. A turné különlegessége, hogy egy néhány állomásos erdélyi koncertsorozatot is magába foglal. A jegyekről érdemes időben gondoskodni az őszi-téli koncertek összes állomásán!

A túra majdnem állandó vendége a kecskeméti, csajfrontos, modern metalban utazó Nova Prospect lesz, akik körül manapság a Wacken-es szereplésük kapcsán nagy a hírverés (egy kis ízelítőt a német mega-fesztiválon lezajlott koncertjükből itt is megtekinthettek). A hazai Wacken Metal Battle első helyezettjeként juthattak ki a metal fesztiválok legnagyobbikára, ahol bár az első helyeket nem hozták el, 10.-ként szintén nagy sikert arattak és nagyobb hírnévre is szert tettek. Idén őszre ők is új kiadványt ígértek egy EP képében, mely Fényhozó névre fog hallgatni. Eddig egy számot, a címadót ismerhettük meg róla.

A koncertsorozatnak budapesti állomása is lesz december 1.-én a Barba Negra Music Club-ban. A nagyszabású koncerten a Nova Prospect mellett további két különleges vendégre is zúzhat majd a hallgatóság.

Tehát találkozzunk pénteken a Leander Kills második lemezének megjelenésekor, december 1.-én pedig az első sorokban!

Facebook: https://www.facebook.com/leanderkills/

Instagram: https://www.instagram.com/leander_kills_amigod/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1wwiySdgYR9N2JLQpFPC6A

Leander Productions: https://www.facebook.com/leanderproductions

Események: https://www.facebook.com/pg/leanderkills/events/?ref=page_internal

(Készítette: Vágány Norbert)

// //