fbpx

Körülbelül egy teljes albumnyi zenét rögzített idén nyáron a Deftones

Mivel a Deftones legutóbbi albuma, a Gore még 2016 tavaszán jött ki, hamarosan tényleg itt az ideje egy új lemeznek, és Chino Moreno szerint erre már nem is kell olyan sokat várni. Az énekes legalábbis erről beszélt néhány napja az NBC7 San Diegonak adott interjújában.

„Most már körülbelül egy éve dolgozunk az album anyagán. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy magunkra zártuk a szobát, és addig nem jövünk ki, amíg el nem készültünk, szeretnénk kiélvezni azt az időt, amit ezzel töltünk. Nagyon nyugisan csináljuk most, összejövünk, dolgozunk pár hétig, akár csak úgy, hogy zajongunk, dobálózunk az ötletekkel, aztán mindenki hazamegy, aztán következő alkalommal kicsit jobban kidolgozzuk őket. Ez már körülbelül egy éve tart.

Ezen a nyáron aztán bementünk a stúdióba, és felvettünk úgy egy albumnyi anyagot. Szóval a zene már nagyrészt készen van, és az utóbbi pár hónapban a szövegeken, meg az énekdallamokon dolgoztam. Nagyjából itt tartunk most.”

Chino szerint az album nagy valószínűséggel jövőre meg is jelenik, remélhetőleg az év első felében, mint később, de pontos dátumot még nem akart mondani, hogy ne kelljen hozzá tartaniuk magukat.

„A legfontosabb dolgunk most az, hogy megbizonyosodjunk arról, jó, amit csináltunk. Ha egyszer megjelent a lemez, utána két-három évig azt kell majd előadnunk, szóval biztosnak kell lennünk abban, hogy a lehető legjobb anyag lesz, és mindenkit boldoggá tesz majd – beleértve minket is.”

Kapcsolódó hír, hogy a zenekar immár másodszor megrendezett Dia De Los Deftones nevű fesztiválján a hétvégén első ízben játszotta élőben a Smile című dalt, ami a máig kiadatlan Eros lemezükről származik. Az Eros munkálatait 2008 novemberében szakította félbe Chi Cheng tragikus autóbalesete, melynek következtében a Deftones eredeti basszusgitárosa 2013 április 13-án bekövetkezett haláláig javarészt éber kómában maradt. A koncerten a dalt a zenekar az ő emlékének ajánlotta.

 

További információk a Deftones Facebookján!

// //