fbpx

Heti metal szemle 3.

Itt a péntek, összefoglaljuk nektek, hogy mi mindenről adtunk hírt az elmúlt egy hétben, hogy legyen olvasnivalótok a hétvégére! Előre is mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

A hét zenekara az aradi fusion metalos Katara!

HETI ÉRDEKESSÉGEK

Az előző hétvégén a Dürer Kertben jártunk egy jó kis modern metalos esten, beszámolunk mind a négy koncertről… Elolvasom!

Írtunk Dani Filth-ről és a Lords of Chaos című film kapcsolatáról, a korai black metal underground történetéről. Elolvasom!

A héten is folytatódott a Slayer-szombat, Nekrológunkban a Mayhem-es, Tormentoros Csihar Attilát kérdeztük a zenekarhoz fűződő emlékeiről. Elolvasom!

Meginterjúvoltuk a Krisiun gitárosát, Moyses Kolesne-t, aki nagyon közlékeny és barátságos volt… Elolvasom!

Érkezik a Lords of Chaos! A magyar mozikban május 2-től megtekinthető! Korábban írtunk róla egy véleménycikket. Elolvasom!

Emellett a Belphegoros Helmuth Lehner-t is meginterjúvoltuk! Elolvasom!

NEEDLESS – DAL AZ EMBER ÉS KOZMOSZ KAPCSOLATÁRÓL

Új dalt mutatott be a magyar Needless zenekar a készülő nagylemezéről. A Starcult című dalt Carl Sagan munkássága ihlette (a banda szavaival élve: ,,dalunk egyfajta óda ahhoz a gondolatához, miszerint az „univerzum
> az ember által ismeri meg önmagát”) és majd a június 23-án megjelenő, Heresy című albumon fog helyet kapni. A dalpremierhez egy 4K-s vizuált is készített a csapat. Legközelebb április 20-án lehet őket elcsípni az S8-ban, a belga post blacker Sons of a Wanted Man előtt (esemény itt, a koncert most szombaton lesz!)

 

SYMMETRY OF THE VOID – ÚJ DAL ÉS KLIP TUOMAS SAUKKONEN KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

A híres finn zenész, akit ismerhettek a Before the Dawn-ból és újonnan a Wolfheartból is, szívügyének érzi a kisebb, tehetséges zenekarok támogatását, így született meg az a koprodukció, amiben Saukkonen lett a magyar Symmetry of the Void producere és videósa is, és munkájuk első közös gyümölcsét már meg is hallgathatjátok:

// //