fbpx

Heti metal szemle 2.

Ismét péntek, úgyhogy következzen összefoglalónk a “víkendre” a hét legfontosabb eseményeiből. A hét zenekara a Phrenesis!

Heti érdekességek

A héten is folytatódott a Slayer-nekrológ rovatunk, most az Ahrimanos Lédeczy Lambert mesélt a zenekarhoz fűződő élményeiről. Elolvasom!

Meginterjúvoltuk az ötödik születésnapját ünneplő New Friend Request-et is. Elolvasom!

Invitálunk titeket az As I Lay Dying budapesti bulijára, akik nyolc év után végre visszatérnek, újult erővel! Elolvasom!

Devin Townsend mester albuma nemrégiben jött ki, és mondhatni, hogy a világ összes pontszámát odaadnánk neki! Elolvasom!

Týr – A Hel is nemrégiben jött ki, mi pedig jól megkritizáltuk. Elolvasom!

Cikkfordításunkban a Wardruna-val foglalkoztunk, többek között olvashatjátok a zenekarvezető Einar Selvik véleményét a pagan zene és a politika össze-nem-függéséről. Elolvasom!

Összeszedtük, hogy a “celebek” világában milyen zenészek, színészek, énekesek hallgatnak amúgy civilben metalt. Elolvasom!

 

Életveszély – Hosszú kihagyás után új dal

Hosszú szünet után egy új dallal jelentkezett az Életveszély nevű együttes. A csapat így nyilatkozik a dalról: „Sok év kihagyás után új számmal jelentkezünk, ráadásul a stílusát tekintve egy rendhagyó dallal. Kevesebb benne a tekerés, mint a régi Veszély-számokban, viszont annál mélyebb a mondanivalója. Ez egyfajta állásfoglalás részünkről egy olyan témában, ami egyre több áldozatot szed, amiben életek és családok mennek tönkre. Az okok különbözőek, amiért valaki “rászokik a szerre”, de most nem is ezzel a részével foglalkozunk a témának, hanem, hogy aki már rabjává vált, hogyan kezeli a függőségét, miként tekint rá. Hisszük azt, hogy a megoldás minden áldozat fejében ott van, csak időben fel kell ismernie azt a határt, amit nem lép át, ahonnét még van visszaút.”

Tiéd az életed és a halálod,
De a végén úgyis azt kívánod
Bárcsak te lettél volna, ki úszott az árral szemben.”

 

Nyári tehetségkutató a Kobuciban!

Idén is megrendezésre kerül Budapesten az NKA Hangfoglaló Program által támogatott Fülesbagoly Tehetségkutató.

Újra megrendezik Budapesten Magyarország egyik legnépszerűbb könnyűzenei versenyét, ezúttal Fülesbagoly Tehetségkutató Special néven, idén a zenei vetélkedő kiegészült egy networking tevékenységgel. Ennek értelmében a Kobuci Kertben június 9-én megrendezett döntőn a zeneipar számtalan területéről jelen lesznek szakemberek, hogy párbeszéd, együttműködés indulhasson köztük és a zenészek közt. A szervezők biztosítanak a zenekaroknak fesztiválfellépéseket, sajtókampányt, előzenekarozást, stúdiózást, klipkészítést és játszást, rádiós jelenlétet és arculattervezést is.

A nagyszabású könnyűzenei versenyt 2019-ben is megrendezik Budapesten, idén Fülesbagoly Tehetségkutató Special néven. Ahogy korábban, most is olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik, és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.  A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat június 9-én meghallgatják a Kobuci Kertben. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza.

A tehetségkutató ezúttal kiegészül egy úgynevezett networking szolgáltatással: a Kobuci Kertbe a könnyűzenei élet számtalan szereplője kitelepül, például a Zeneipari Hivatal, a Szent György Médiaiskola, ahol a legmagasabb szinten zajlik az animációs és hangmérnöki képzés, vagy az online zenei terjesztéssel foglalkozó WMMD. A Fülesbagoly Tehetségkutató partnerei klipkészítést, menedzseri munkát, különböző zenei képzést és szolgáltatást ajánlanak fel a zenekaroknak ingyenesen. Emellett rengeteg, hagyományos nyereményt zsebelhetnek be a zenekarok, fesztiválfellépéseket előzenekarozást, rádiós jelenlétet, stúdiózást, klipjátszást a Music Channel zenetévén 5 millió forint értékű sajtómegjelenést, grafikai tervezést és egy koncertet jövőre a Kobuciban. A nyertes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint.
A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak.
Jelentkezési határidő: 2019. május 21. éjfél.

További információ:
fulesbagoly.blog.hu / Facebook esemény
https://www.facebook.com/events/420209478547587/

FAMINEHILL – megjelent az Ascend !

Az elmúlt hetekben a Ruin és a Torn című dalokkal már felvezette a magyar modern metalcores Faminehill a lemezt, április 5-én pedig végre meg is jelent a teljes anyag, amit még aznap este be is mutatott a Barba Negrában a Leander Kills előtt.
Április 12-én egy kisebb európai lemezbemutatóra indulnak, pár magyar várossal kiegészülve.

Az Ascend már meghallgatható Spotifyon!

Az album témája a felemelkedésről szól, ahogy próbálunk túljutni a különböző akadályokon mindennapi életünk során. Ebben az esetben leginkább a mentális betegségekről esik szó. A dalok többségének szövegei negatív nézőpontból íródtak, de összességében a dalok üzenete az, hogy pozitív hozzáállással le tudjuk küzdeni a fájdalmakat, melyeket legtöbben magunkban hordozunk.

Nézd meg a Barba Negrában készült, az lemezbemutatón forgatott rövid kis ízelítő-videójukat is, elég jól lejön benne, miről van szó!

Új bejelentések

Talán a legnagyobb hír az, hogy jön az As I Lay Dying! Október 7, Barba Negra, előre!

Pár névnek sajnos le kellett mondania az idei Rockmaraton fesztiválos fellépését, de már meg is van, hogy kik jönnek helyettük:

Krisiun helyett Vader
Fostartály helyett Clitgore
Age of Agony helyett Vulvathrone

Jön a maori metal Budapestre – Alien Weaponry július 24-én a Dürerben! Esemény itt!

// //