fbpx

Heti metal szemle 10.

A héten már tizedszer gyűjtjük Nektek össze a hét legfontosabb történéseit és metal-eseményeit, továbbá a saját friss cikkeink egyfajta “tartalomjegyzékét”, hogy könnyebben nyomon tudjátok követni a legfrissebb eseményeket. A hét zenekara a Fattyú!

Heti érdekességek

Veres Gábor (Watch My Dying) mesélt a Hiinaar-ról interjúnkban. Érdekel!

Összefoglaltuk, hogy a hétköznapi jegyesek kiket láthatnak a Rockmaraton fesztiválon. Lássuk!

Gary Holt véleményét olvashatjátok a rapperekről és celebekről… Érdekel!

Érdekes kérdés, hogy most visszavonul-e a Manowar, vagy sem, mindenki mást állít… Elolvasom!

Luca Turilli mesél az új Rhapsody album megközelítéseiről. Elolvasom!

14 országban listavezető a Rammstein új albuma! Elolvasom a cikket!

Beharangozónkat a Ministry bulijára itt olvashatjátok!

Varg Vikernes Youtube csatornáját  törölték… Kétszer. Érdekel!

Beharangozónkat a RockBalaton fesztiválra itt olvashatjátok!


Frissült Metal.hu mobilalkalmazás sok új ingyenesen hallgatható zenével!

Frissült a Metal.hu iOS és Android alkalmazása! A megújult koncert menüpont mellett új lemezek is kerültek fel magyar előadóktól, mint Hiinaar, Slytract, The Morning Star – Death Metal Group, ZPZ, dreadwolf. Továbbra is hallgassatok metal zenét az alkalmazásban ingyen, és köszönjük, hogy a magyar metal zenekarokat támogatjátok!

LEM – új lemez és klip

Twelve who stole the rain címmel fog kijönni a szegedi progresszív death/black metalos LEM új albuma, aminek az első előfutára már megtekinthető. A lemez egy koncepciós kiadvány lesz majd, amely Szeged legsötétebb időszakát, az 1728-as boszorkányégetések történetét meséli majd el egy férfi szemszögéből, ki beleszeret az egyik, később elégetésre ítélt boszorkányba. Ezen történet egy részébe illeszkedik a Harlotmoon címre keresztelt single számunk is, melyet a zenekar első videóklipjével mutatunk be.
A Harlotmoon black ‘n’ rollos hatásai miatt úgy gondoltuk, hogy single-ként jól megállja majd a helyét. A klip nem sztorialapú, a szám fő szimbólumait mutatja be, mint például a hold, a farkas és a tűz. A forgatások a Boszorkányszigeten történtek, ami az égetések eredeti helyszíne volt. A boszorkány szerepében Orosz Diána látható.

 

Jigokü – új videó

Még egy szegedi csapatról hírt adunk, megjelent a Jigokü új klipje. A dal mondanivalója röviden a következő: “Az utóbbi évek, évtizedek közeléti beszédmódja nem igazán enged teret rugalmas véleménykülönbségeknek. a dolgok rideggé, egyszerűvé, bárgyúvá és üressé váltak. az emberek frusztráltak és haragosak. ez nem erősség, bárki is próbálja bizonyítani az ellenkezőjét. “this too shall pass – erről szól a Molten Glass.”

 

 

// //