fbpx

Felvételek az újra aktív Dethklok koncertjéről

A Dethklok a főszereplője az Adult Swim csatorna népszerű Metalocalypse sorozatának, amelyből már a 4. évad is elkészült. A sorozat népszerűségének köszönhetően később alakult a valóságban is alakult egy ugyanilyen nevű zenekar a műsor alkotóiból, akik között a legnagyobb név kétségkívül Gene Hoglan, aki annyi metal zenekarban játszott, hogy felsorolni is nehéz: a Dark Angeltől a Deathen át a Testamentig, de játszott Devin Townsend csapatában, a Strapping Young Ladben, és a Fear Factory Mechanize lemezén is.

November 15-én, pénteken – Dethklok közel 5 év szünet után újra élőben lépett fel, hogy az amerikai Adult Swim Fesztivál headliner-e legyen. Brendon Small mellett a dobos Gene Hoglan volt jelen az eredeti felállásból, és két új tag csatlakozott hozzájuk: Nili Brosh gitáros és Pete Griffin basszusgitáros. A zenekar összesen 19 dalt adott elő, beleértve az Impeach God és a Comet Song élő debütálásait.  A koncerten természetesen az animációs sorozat részei adták a háttérképet.  A hírek szerint zenekar 2020 nyarán Európában is fellép, így van egy kis esély arra, hogy esetleg hozzánk is eljussanak, vagy valamelyik közeli fesztiválra.

Koncerten játszott számok:

Deththeme, Briefcase Full of Guts, Birthday Dethday, Awaken, Bloodlines, The Gears, Black Fire Upon Us, Dethsupport, Duncan Hills Coffee Jingle, Impeach God (Live Premiere), Comet Song (Live Premiere), Andromeda, I Ejaculate Fire, The Duel, Murmaider, Thunderhorse. Ráadás: Castratikron, Go Into the Water, Fansong.

// //