fbpx

Falsified And Hated – Videóklip a Mayhemtől

Szakmai értelemben története során valóban először készített a szó szoros értelmében videóklipet a nemrég Daemon címmel új albumot kihozó Mayhem. A Falsified And Hated kisfilmje ugyanis tényleg a szó szoros értelmében klip, tehát nem nagyrészt koncertfelvételek felhasználásával készült, mint a csapat korábbi klipjei, a Watchers, vagy az Anti, és nem is szöveges videó. A klipről, mely egyedi látványvilágával hangulatát illetően tökéletesen illeszkedik a dalhoz, a zenekar gitárosa, Teloch, így beszélt:

“Ez az első hivatalos videóklipünk, szóval érthető módon agyaltunk rajta nem keveset. Ahelyett, hogy valami homályos helyen lefilmeztek volna minket, miközben bedugatlan hangszereken játszunk, inkább valami mást csináltunl, a zenekar valódi hagyományainak megfelelően. Rendezőnek felkértük Johan Bååth-t – akit a Watain mellől lehet ismerhető hasonló szerepkörből – és emellett az a szerencse ért minket, hogy a híres svéd graffitiművész, Ziggy Jonas Rasmusson rituálé jellegű festményeit is használhattuk a videóhoz.”

A Mayhem új albuma fizikai kiadásban holnap jelenik meg a Century Media gondozásában. A digitális kiadás, ahogy erről pár napja írtunk, már teljes terjedelmében végighallgatható.

// //