fbpx

Fahrenheit-Két hét múlva koncert a Barba Negra Trackben!

Az ex-Ossian tagokból álló (Maróthy Zoltán-ének, gitár, Vörös Gábor-basszusgitár, Tobola Csaba-dobok), 1994-ben alakult hazai csapat, a Fahrenheit tavaly decemberben a Gödör Klubban törte meg egy nagyszabású koncerttel azt a hosszú ideje tartó csendességet, ami 2001 óta vette körül a csapat nevét. A résztvevőknek nem titok, hogy közel telt házas buli kerekedett, így az egykori, és újabb rajongók teljes joggal bizakodhattak mostanáig az újabb találkozásban, hiszen kevesebb mint két hét múlva, augusztus 29-én Maróthy Zoliék ismét színpadra állnak, ezúttal a Barba Negra Trackben. Hogy mire számíthatnak azok, akik megváltják a belépőt? Egyelőre mi sem tudjuk, annyi azonban borítékolható, hogy a zenekar az összes egykori, legendás slágerüket felvonultatja, páratlan időutazást okozva ezzel azoknak, akik még részesei voltak a kilencvenes éveknek. A fiatalabb rajongók is garantáltan megtalálják a számításaikat, hiszen mint az tudjuk: a rockzene örökzöld, és korhatár nélküli.

A színpadot hazánk fiatal, ám zeneileg annál erősebb csapata, a Tiansen fogja bemelegíteni.

A Fahrenheit egykori pályafutása időben mérve nem tekinthető túl hosszúnak a maga hét évével, ám ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy az egykori Ossian tagok új formációja meghódítsa a hazai rockklubbokat, és velük együtt a közönséget is. Első lemezük Fahrenheit címen jelent meg 1995-ben, egy évvel később pedig újabb nagylemez került ki a kezük alól, Egyedül címmel. A harmadik, és a zenekar életében utolsó nagylemez csak három évvel később, 1999-ben látott napvilágot a rajongók örömére, azonban ebben az évben megszűntek az addig sikeresnek számító klubestek.

Ugyan fennállásuk alatt jelentős sikert könyvelhettek el maguknak, 2001-től a csapatot egyre ritkábban lehetett a színpadon látni, majd nem sokkal később bejelentették a feloszlást is. Néhány évvel később, 2004-ben történtek próbálkozások a zenekar újraélesztésére, de csak 2006-ban álltak össze újra néhány koncertre, azonban a zenekar nem alakult újjá.

Tavaly decemberben a zenekar újra feléledt egy koncert erejéig, a folytatást pedig többek között a koncert sikerétől tették függővé, így idén is találkozhatunk a zenekarral, ezúttal szabadtéren, nyáriasabb hangulatban. Kell még ennél is jobb nyárzáró buli?

Az estét bemelegítő Tiansen a fiatalabb generációt képviseli: 2016-ban alakultak Budapesten, az elmúlt két évben pedig kitartással, és páratlan céltudattal “menetelnek” előre. Zenéjükben mesterien ötvözik a progresszív elemeket a metalcoreba hajló riffáradattal, és cseppnyi durvulással, mindez pedig nem lenne teljes Radó Éden énekesnő hangja nélkül. Ütős bemelegítésre számíthatunk az ötös csapattól, megnézni/meghallgatni őket, és korán érkezni több, mint ajánlatos!

Ha meggyőztünk (és esetleg elfelejtetted volna, hol leszel augusztus 29-én), nincs más dolgod, mint megkeresni a legközelebbi jegyárusító pontot, és beszerezni a belépődet az újbóli időutazásra (link alább). Vigyázz, ha sokat gondolkodsz, könnyen teltházzal találhatod szembe magad! Találkozzunk augusztus 29-én a Barba Negra Trackben, tomboljunk egyet a Tiansenre, majd énekeljük együtt a régi slágereket a Fahrenheittel!

Készítette: TM

LINKEK, ELÉRHETŐSÉGEK:

 

Fahrenheit FacebookA koncert eseménye

Tiansen YouTubeFB 

// //