fbpx

DEPRESSZIÓ – Október 20.-án jelenik meg a Válaszok után… album

Október 20.-án fog megjelenni a Depresszió zenekar következő-, immáron nyolcadik stúdióalbuma, a Válaszok után… . Szinte napra pontosan három éve jelent meg a legutóbbi nagylemezük, a Folyamat zajlik, melynek kiadását követően többszörösen körbe turnézták az országot, megannyi nyári fesztiválon mutatták be a Depresszió féle virtust. Ráadásul időközben 15 éves kor föl értek, melyet egy masszív koncertsorozattal-, valamint az azt lezáró, Barba Negrás jubileumi koncerttel zártak. Utóbbit több kamerával rögzítették, valamint dvd-n és blu ray-en is kiadták.

21272480_10155579135374373_1984464227355509877_n

Persze közben több, kisebb-nagyobb inaktívabb szünetet is beiktattak, a regenerálódás, valamint az új anyag dalainak megírása végett. Az október 20.-án megjelenő Válaszok után…-t immáron újra a klasszikusnak tekinthető négyes felállásban vették föl, ugyanis még 2017 év elején elváltak a zenekar, valamint a sampleres/ billentyűs Soda útjai. Soda egyébként korábban roadként, hangszerelőként is dolgozott a zenekarnak, a színpadi és zeneszerzői munkálatokból pedig nagyjából hét éven keresztül-, 2009 szeptemberétől vette ki a részét a zenekarban.

A lemez felvételei főleg a nyár folyamán zajlottak, melyről már két számot is ismerhetünk; a februárban klipesített A kés hegyét, valamint a nemrég videósan bemutatott Nincs kivételt. Ezen kívül azt is tudhatjuk, hogy további klip(ek) is készülnek, ráadásul a felvételek során több tagú kórust is alkalmazott a banda. Mindezeken túl az új album Tudom miért dalában Besnyő Gabi-, a mostanság Wackenes szereplésük kapcsán nagy hírverést eredményező, kecskeméti Nova Prospect énekesnője fog vendégszerepelni (egyébként idén őszre tőlük is új anyag várható egy EP formájában, Fényhozó címmel).

A Válaszok után… dalai a következők lesznek:

Nincs kivétel
Ha Te is akarod
Állom a szavam
Teérted
Sokkal több
Válaszok után
Szabadabban
Nem a végső
Tudom miért
A kés hegye
Ami közös bennünk

Az album rögzítésével kapcsolatban a banda így nyilatkozott:

„ … a korábbi lemezeknél mindig volt egy adott tag, aki aktívabb volt a többieknél. Most mindenki egy emberként ugyanannyi munkát tett bele a dalokba, sőt, kétszer-háromszor annyi munkát fektettünk bele ebbe a lemezbe, mint bármely korábbi album esetében. Ezen kívül sikerült újabb módszereket is kipróbálnunk, a demózás kellős közepén például lementünk vidékre egy egész hétre, kibéreltünk egy házat, vittünk magunkkal egy kis házi stúdiót, és csak a zenéléssel foglalkoztunk.

A lemez rögzítésének a metódusa is változott, most nem mentünk le a dalok megírása után másfél hónapra a stúdióba. Próbálunk kicsit frissíteni a dalok szemléletén. Varga Zoltán korábban is részt vett már a produceri munkában, most volt végre időnk több ötletet és javaslatot is kidolgozni vele. Nem kellett azon görcsölnünk, hogy nem lesz elég időnk. Volt olyan időszak, amikor csak egy adott dal felvételén dolgoztunk, és a felvetett ötleteket és javaslatokat próbálgattuk.”

Remélhetőleg -a Useme-ből is ismert- Varga Zoli erőteljesebb közreműködése csak jót jelenthet, annak tükrében főleg, hogy szinte kivétel nélkül erős és minőségi albumok kerülnek ki a SongSong Production-ből (valamint a SuperSize Recording-ból) a keze alól.

22049978_10155635599099373_1134114531888491118_n

Egyébként a Depresszió november és december folyamán egy jó pár állomásos lemezbemutató koncertsorozatot tart, a turné állandó vendége a szeptember közepén szintén új lemezzel jelentkezett, Csongor Bálint által vezetett pop-metal formáció, a Useme lesz. Mindezeket megfejelve három koncert erejéig (Pécs, Debrecen, Szeged) a Fish és a Rómeó Vérzik is csatlakozik Depiékhez.

A túra fő lemezbemutató állomása Budapesten a Barba Negra Music Club-ban lesz december 16.-án, ahol beígérten nagy és látványos buli várható, a bemelegítő két különleges vendég közül eddig csak a Bournout-ot ismehetjük.

Check-oljátok később az oldalunkat, hiszen a lemezről és a budapesti bemutatóról is írni fogunk!

(A legutóbbi, augusztus 19.-i budapesti Depresszió koncertről itt olvashattok.)

Alább megannyi elérhetőség mellett az előrendelési lehetőséget is megtalálhatjátok, ha módotokban áll, támogassátok a bandát az eredeti kiadvány megvásárlásával!

A megrendelői ürlap kitöltése közben azért üvölthet az alábbi Kés Hegye, nem? 😉

Előrendelés/ honlap: http://depressziomusic.hu

Depresszió Facebook: https://www.facebook.com/depressziomusic

Edge Records Facebook: https://www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Depresszió YouTube: https://www.youtube.com/user/depressziomusic

Budapesti lemezbemutató eseménye: https://www.facebook.com/events/662132757321656

Egyéb események: https://www.facebook.com/pg/depressziomusic/events

Képek és infók forrása: Edge Records promóció, Depresszió Facebook

 

(Készítette: Vágány Norbert)

// //