fbpx

Daron Malakian akár Szaddam Husszein katonája is lehetett volna, ha a szülei Irakban maradnak

Daron Malaikan, a System of a Down gitárosa a Kerrang számára adott interjújában többek között arról mesélt, hogy ha a szülei nem költöztek volna az Egyesült Államokba annak idején, valószínűleg az ő élete is teljesen másképp alakul.

Az interjúban arra a kérdésre, hogy a hollywoodi tinédzserként, aki rajongott a Kissért, vagy a Judas Priestért,
tudatában volt-e annak, hogy olyan mértékű szabadságot élvez, ami a világ számos más részén nem adatik meg sokaknak, így válaszolt.

“Nagyon szíven ütött ez egy alkalommal, miután a System Of A Down nagyjából már befutott. A turnébuszban ültem, épp Baltimore-on hajtottunk keresztül, nagyon korán volt még, a nap épp csak felkelt. Néztem a várost, és belém hasított, hogy ‘Ember, itt ülök egy turnébuszon, és olyan életet élek, amiről mindig is álmodtam.’ Odafordultam az egyik cimborámhoz, aki épp ott volt velünk, és azt mondtam neki: ‘Teljesen más életem lenne, ha a szüleim nem költöznek az Egyesült Államokba.’ Az ő szüleik, a testvéreik és nővéreik nem költöztek el. Itt ülök a buszon, egy nagy heavy metal zenekar tagja vagyok, de egy alternatív valóságban lehet, hogy Szaddam Husszein katonája lennék. Ez nagyon megérintett, hihetetlenül szerencsésnek éreztem magam, hogy a szüleim így döntöttek. Ha nem költöznek el, lehet, hogy mindenféle háborúkban kellett volna harcolnom, és isten tudja, annak mi lehetett volna a vége.”

Malakian, ahogy a System Of A Down minden tagja, örmény származású, de szülei az Egyesült Államokba költezésük előtt Irakban éltek. Édesapja, Vartan Malakian festőművész, illetve táncos és koreográfus, édesanyja, Zepur Malakian szobrász. A System Of A Down jövő júniusban lép fel Budapesten, a Papp László Sportarénában. A teljes interjú itt olvasható.

// //