fbpx

Dalriada-Nevergreen: októberben dupla jubileum a Barba Negrában!

Közös jubileumi bulit csap a Barba Negrában a soproni folk metal alakulat, a Dalriada és a vajdasági Nevergreen.

Ebben az évben ünnepli a 15. születésnapját a folk metal hazai zászlóshajójaként ismert Dalriada első lemeze, a Fergeteg. Ennek a jeles események hála, a rajongók is invitálást kaptak a szülinapi bulira, ami a Barba Negra Music Club falai közt kerül megrendezésre. Aki ott volt 5 éve a Dürerben, annak lehet sejtése, hogy miféle különleges előadásra számíthat a közönség. A nagyszabású bulit ezúttal is rögzíteni fogják, és egy későbbi koncert DVD formájában láthatjátok magatokat viszont. Tessék mosolyogni! Abban biztosak leszünk, hogy a Dalriada egy olyan műsorral készül, ami teljes mértékben átöleli a zenekar 15 éves pályafutását, és a legnépszerűbb daloktól kezdve az igazán ritkaságnak számító különlegességekből is eljátszásra kerül néhány.

Ficzek András énekes/gitáros:
“Tizenöt hosszú, de gyönyörű, néha kemény, ám végig, és mindig nagyon szép év összes eredményét, érzelmeit, örömét, bánatát, lelkesedését, dühét, és diadalát fogjuk most elétek tárni egy pőre, letisztult, zsigeri, és nagyon őszinte koncert keretein belül. Méltóképpen le szeretnénk zárni ezt a tizenöt évet, és Veletek együtt egy új tizenöt év alapjait lerakni, hogy aztán a ránk váró hosszú utat járva újabb megismételhetetlen élményekkel gazdagodhassunk – közösen! A Dalriada mindig is elválaszthatatlan volt a fantasztikus közönségétől, ez a mérhetetlen szeretet volt az, ami úton tartott minket, és amely most is útra hív- ünnepeljük meg hát közösen az elmúltat, és köszöntsük az eljövendőt együtt!”

A zenekar első hivatalos, országos terjesztést kapott hanganyagának, a Fergeteg című első lemeznek van az idei évben 15 éves évfordulója. A lemezen szerepel a három tételes, Arany János feldolgozás, a Walesi Bárdok, amely mind a mai napig stabil koncertfavorit. A Fergeteg dalaival kezdtek igazán komoly zenekarrá válni, és az alapszintű, de országos ismertséget is ez a lemez hozta meg. A Dalriada 5 évvel ezelőtt a Dürer Kertben hasonlóképp ünnepelte meg a 10 éves jubileumot, ekkor egy soha nem látott múltidézés keretében több vendéggel együtt, három blokkra osztva játszottak régi és ritkán játszott dalokat.

A csapat kifejezetten mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, a tavaly megjelent Nyárutó lemezt idén a Tyr és a Heidevolk társaságában mutatták be Európa-szerte, de jártak több neves fesztiválon is. 2018-ban Japánban, Svédországban (Sabaton Open Air), Spanyolországban (Leyendas del Rock), Németországban (Wacken) és Csehországban (Masters of Rock) is eljutottak a 9. koronggal, és már 2020-ra is le van kötve több külföldi fellépés, a Wacken Winter Nights-on és a csehországi Metalfest Open Air-en már várhatóan az új nagylemezzel lépnek fel.


Az est második fellépője, és egyben ünnepeltje a hazai gótikus színtér ikonikus zenekara, az idén éppen 25 éves Nevergreen lesz. Az ünneplés, és a koncert apropója lehetne a zenekar születésnapja is, ám éppen ennyi ideje annak is, hogy a csapat kiadta első nagylemezét, a Game Overt 1994-ben. Dupla jubilálás? Bizony! Ennek tükrében egész biztosak lehetünk abban, hogy a zenekar ezen az októberi estén az első lemezük nótáit eleveníti fel a közönség számára, de talán mondanunk sem kell, hogy mindemellett az újabb szerzemények is terítékre kerülnek a műsoridőben. Ugyan a mai napig töretlenül aktívak, viszonylag kevés az az alkalom, és lehetőség, amikor élőben is elcsíphetjük őket, főleg egy nagyszabású klubkoncert keretein belül, így ha még az idén el akarsz egy találkozást könyvelni velük, ráadásul jubileumit, akkor nem is kérdés, hol a helyed október 11-én…

Az est előzenekara a Dying Wish lesz.

// //