fbpx

D A R K M E S S

Ezen a szerdán egy rendhagyó Hét Zenekara cikkel jelentkezünk. Hallgassátok meg a most debütáló ‘Mind Vessel‘ című dalt, utána pedig a szó a D A R K M E S S-é.

2019. Budapest. D A R K M E S S. Mind Vessel.

Miközben saját kérdéseinkre alkotásainkban keressük a választ, néhányat írásban megválaszolunk alább.

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

A lehetőségeink és képességeink keretein belül a lehető legtágabb értelemben próbáljuk feldolgozni a körülöttünk lévő világot. Ez már önmagában olyan feszültségeket, konfliktusokat okoz bennünk, amit ezen a csatornán tudunk a legtisztábban kifejezni. Ez egyfajta meditáció, a lelki békénk, miközben a legkeményebb harcunk, amit valaha vívtunk, vívunk és vívni fogunk.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok?

Ha megnézzük a Mátrixot, általában azonosulunk az egyik szereplővel. Ez adott esetben lehet az, amilyenek általában vagyunk, de az is akivé válni szeretnénk. Bárhogy is nézzük, az életben az ember ritkán tisztán Neo vagy Smith ügynök. Sokan sokfélék vagyunk, de a legfontosabb, hogy a hozott információkból, és a helyzet által aktuálisan adott körülményekből egyaránt táplálkozunk. Hogy kapcsolódik ez a kérdéshez? A D A R K M E S S a mi piros tablettánk. Elindultunk felfedezni, hogy milyen mély a nyúl ürege.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához?

Az érzelmeink kifejezésére számunkra ez a zenei stílus a legalkalmasabb. Emelett viszont az egyik legfontosabb, hogy ezeket a formai elemeket olyan tartalommal töltsük fel, amitől úgy érezzük, valódi súlya lesz az alkotásnak. Erre szolgálnak a dalszövegek, melyeknek inspirációi azok a beszélgetések, ahol kötöttségek nélkül beszélünk át személyes és kevésbé személyes témákat egyaránt.

Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a prioritás számotokra?

A projekt jellegéből adódóan jelenleg a felvételekre fektetjük a hangsúlyt. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a legegyszerűbb körülmények között magunknak vesszük fel, keverjük meg, és mastereljük a dalokat. Emelett viszont még jobban izgulunk a leendő élő fellépéseinket illetően, amikor is valódi, intenzív és élő kapcsolatot tudunk teremteni a hallgatóval.

Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

Természetesen. Kiemelkedő ötletek sokszor ezekből az inspirációkból születnek.

Köszönjük!

 

Elérhetőségek:

Facebook

Bandcamp

‘Mind Vessel’ single az alábbi helyeken elérhető a Metal.hu kiadásában:

Spotify

Apple Music

Deezer

 

// //