fbpx

Continoom

Az elkövetkezendő hetekben a Hét zenekara rovatunkon belül be fogjuk mutatni azokat a feltörekvő zenekarokat, akik fellépési lehetőséget kaptak a Rockmaraton Metal.hu színpadára. 

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy rövid interjút 5 alap+pár speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon/rockon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai vagy magyar vonatkozású legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

24232559_2012440722346917_8874030990510762404_n

A hét zenekara: Continoom

Műfaj: Elektronikus rock/metal

Alakulás éve: 2014

Város: Budapest

A 2014-ben alakult Continoom neve sokak számára ismeretlen lehet, még annak ellenére is, hogy énekesük az a Schrott Péter, aki anno a Tűzmadárból-, a kevésbé vájtfülű zenefogyasztóknak pedig The Voice-ból vált ismertté (azt pedig csak megemlítjük, hogy például még a Vazul Vére rockoperában is szerepel).

A banda további tagjai: Svajcsik Péter (gitár, vokál), Rohoska Gábor (basszusgitár, billentyűk, vokál), Gieszer Zsolt (dobok).

Egyébként mostanában kezd jobban aktivizálódni, többek között a Rockmaraton metal.hu színpadán is fellépnek (július 12., csütörtök, 13:55-14:35). A rock és metal zenét amúgy dubstepes, popos, elektronikus hatásokkal keverik, ezzel pedig egy amolyan új hullámos elektronikus rockot igyekeznek létrehozni. Eheti Hét Zenekara kérdéseinkre alább találjátok a válaszokat:

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Új, eredeti színfoltot vinni a már így is eléggé színes zenei palettára… 🙂 Nem egyszerű feladat, viszont a mi zenénk tényleg nem akar egy lenni a számtalan azonos stílust követő közül. Nem csajozós R’N’R, és nem is hős-metál. Leginkább a szabadságról, az önmegvalósításról és az ÉN felszabadításáról szól.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

2014-ben indult az őrület, és a célok azóta sem változtak. Nyilván sok mindent el szeretnénk érni. Nem szívesen írok közhelyeket, mint például “szeretnénk minél több emberhez eljutni”, vagy “külföld a cél”, és hasonlóak. A legfőbb célunk az, hogy a közönségünk jól érezze magát a társaságunkban, ennél fontosabb semmi sem lehet. Mi szeretünk szórakoztatni, és akinek ez tetszik az ott marad velünk, akinek nem tetszik, az nem. Mi arra törekszünk, hogy megmutassuk magunkat, és persze annak örülünk a legjobban, ha maradnak. Amennyiben mégsem, akkor nem közös az utunk, de nem zárható ki, hogy később az lesz… 😉

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Mivel a dalaink a szabadságról, önmegvalósításról és más általunk fontosnak tartott emberi tevékenységről és érzésről szólnak, ezért egyaránt jellemző rájuk a poztív, buzdító hangvétel. Bár a dalszövegek természetesen eltérő témákat dolgoznak fel, a saját pozitív élet szemléletünk jelenti a legfőbb inspiráló erőt. Természetesen az aktualitások sem kerülnek el minket, amit mi sem bizonyít jobban, mint FCKN Liar című, globális korrupció ellenes számunk. Ugyanakkor jobban szeretünk belülről merítkezni, és a saját, belső üzeneteinket közvetíteni a szövegeinkkel.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Mind a kettő nagyon fontos számunkra, de mindenképpen az élő bulik az igaziak, amikor találkozhatunk az ismerősökkel, barátokkal és új arcokkal. Minden koncert egy új kihívás, és egy “VÉÉÉGRE BULIII”! 😀

Mennyire vagytok nyitottak, milyen zenei stílusokból, mely előadóktól merítetek ihletet a saját munkátokhoz?

Mivel a zenénk meglehetősen fúziós, így mindenféle stílusból csipegetünk. Metal és rock a kiindulási alap, de nem zárkózunk el a frissebb, modernebb hangzásoktól sem, mint pl. a dubstep, dnb, pop, de a világzenei hatások is megfigyelhetőek néhol. De ezekből csak elemeket használunk, úgymond fűszerként. Kiemelni zenekart nem tudnék, rengetegen vannak hatással ránk.

A ti zenétek eléggé különleges elegyet alkot a modern metal vagy például a dallamos pop-rock elemeiből. Mennyire tudatos nálatok ez a különleges stílus?

A stílusok keverése teljesen tudatos, mondhatni a Continoom zenéjének lényege. A  zenénk alapját döntően a metal és a break-beat alkotják, de emellett más elektromos és rock zenei irányzatokból is inspirálódunk, sőt, mostanában a világzene felé is kacsintgattunk. Bár szeretjük keverni a különböző zenei stílusokat, ugyanakkor a számok belső integritásának a megtartását is rendkívül fontosnak tartjuk. Nem tömjük tele a dalt különböző stílusjegyekkel csak a hecc kedvéért, szeretjük, ha szép, kerek egységet alkot.

A Continoom tagjai számos egyéb projektben is szerepelnek. Hogy tudjátok összeegyeztetni mindezt úgy, hogy közben a banda élete is előre haladjon?

A munka és a család – ez a kettő szent és sérthetetlen – után mindenkinek ez az első a zenei projekjei között. Sok energiát és pénzt is áldozunk arra, hogy a zenekar haladjon. Külön emberünk van a közösségépítésre és közösségi médiára. Szerintünk ez rendkívül fontos, egy zenekar nem tűnhet el 1-2 hétre sem. Amennyiben folyamatosan ott vagyunk a felszínen és tartjuk a közönséggel a kapcsolatot, akkor szépen és biztosan tud növekedni a táborunk.

Július 12.-én, csütörtökön 13:55-től feltörekvő hazai bandaként ti is felléphettek a Rockmaraton Metal.hu Színpadán. Hogy jött össze ez a fellépési lehetőség és mivel készültök a bulira?

Egy kedves szervező ismerősünk hívott meg minket játszani a Rockmaratonra, ahol már régi vágyunk volt fellépni. A fesztiválra a szokásos Continoom repertoáron kívül egy új feldolgozással is készülünk, de ez még legyen meglepetés!

Köszönjük!

Continoom elérhetőségek:

HonlapFacebookYouTube

// //