fbpx

Batushka új album és dallista

Lengyelország egyik leggyorsabban népszerűségre törő black metal bandája, a 2015-ben alakult Batushka a Litourgiya után júliusban ismét albummal jelentkezik. Már a Litourgiya is kitűnt a tömegből: eredeti, mély és sötét misztikával körbeölelt dalaik megtették hatásukat a metal undergroundban is.

A Batushka menet közben kettészakadt, jogi problémák ellenére mindkét fél Batushka néven folytatja tevékenységét. Az énekes, és a dalszerző összevesztek, az énekes kizárta a zenekar lelkét, zeneszerzőjét a social mediájukból és a zenekarból is, és egyedül folytatta. Alább az énekes Batushka-projektjéről olvashattok. Az alapító-zeneszerző Krzysztof Drabikowski dala (Батюшка  név alatt – vajon a névben használt ABC lesz majd a két csapat megkülönböztető jele?) meghallgatható szintén a cikk végén, az ő albuma, a Панихида (Panihida) is készülőben van.

A Hospodi, második stúdióalbumuk július 12-én fog megjelenni a Metal Blade Recordson keresztül. Az album címe egyházi szláv nyelven „Isten”-t jelent, az ezáltal fémjelezett album még egy fokkal előrelép mindahoz képest, ami az előző albummal népszerűvé tette őket. Az album még keményebb és elbűvölőbb lesz, de egy újonnan megtalált rock-beütéssel egyetemben.

A Polunoszcznica már meghallgatható itt:

Ezen kívül várhatunk az albumon kántálásokat, bombasztikus tekeréseket, dark rockos melodrámát, de ezen kívül még csomóféle izgalmas pillanatot, amik a felszínre hozzák a banda túlvilági inspirációját, a 21. századi brutalitással keverve.
„A teljes album a Halál Liturgiáján, a holtak imáján, az ortodox halotti rítusokon alapul. Az a rituálé, ami a holtakat és a gyászolókat is bevonja. Felhasználtuk hazánk sok régi népdalát, amit a virrasztás során, a koporsó mellett énekelnek a halott ember otthonában. Ezeket manapság már csak pár ember ismeri és énekli hitének megfelelően. Úgy gondoltuk, bemutatjuk ezt a tradíciót, és nagyon örülünk annak, hogy az albumunk által ezek az énekek és rítusok fentmaradnak” – mondta a zenekar.

 

A Hospodi dallistája:
1. Wozglas
2. Dziewiatyj Czas
3. Wieczernia
4. Powieczerje
5. Polunosznica
6. Utrenia
7. Pierwyj Czas
8. Tretij Czas
9. Szestoj Czas
10. Liturgiya

A “true” Batushka első közzétett dala:

Szerkesztette: Vica

// //