fbpx

Az ország egyetlen rock és metalfesztiválja – idén is Rockmaraton!

2019. július 8. (hétfő) és 13. (szombat) között szervezik meg a Rockmaraton Fesztivált, az egyetlen olyan nyári zenei fesztivált, ahol csakis a gitárzenéé a főszerep. A ’Maraton már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a dunaújvárosi Szalki-sziget kempingjében. Ezt azt jelenti, hogy fesztiválhoz képest egy nagyon is kulturált helyre tudtok jönni szórakozni – rengeteg az árnyékos táborhely, angol vécék, kőépületben található zuhanyzók várnak titeket, ahol nem kell a jéghideg víz miatt sem megijedni. Ja, és a kemping INGYENES! A kempingbe bizonyos feltételek mellett autóval is bejöhetsz, erről itt tájékozódj.

Külön a zenekarokat majd kicsit később részletezzük, legyen annyi elég, hogy itt mindenki megtalálja a számítását, ugyanis a Rockmaratonon különféle metalzenei stílusok igazi kavalkádja található. Ha a keményebb zenékre ráznád a fejed, eljön a Soulfly, Philip H. Anselmo&The Illegals, a Rise of the Northstar, vagy épp a Napalm Death. Ha elsősorban a black metal miatt jönnél, figyelmedbe ajánljuk a Mgła-t, a Mardukot, vagy a Dying Fetust. De ha a dallamosabb zenék felé húz a szíved, folk metalból jelen lesz az Eluveitie és a Finntroll, és power metalból a Gloryhammer mellett nem más, mint az újra összeállt Rhapsody, Fabio Lioneval és Luca Turillivel! Még az is lehet, hogy kedvenceiddel találkozni tudsz a szervezett dedikálások keretében. Szintén vétek lenne kihagyni a melodeathes Insomniumot és Wolfheartot, vagy a metalcores Our Hollow&Our Home-t, esetleg az elmerengős Paradise Lost-ot, csak hogy párat említsünk a rengeteg szuper fellépőből.

Jegyek még kaphatók, többféle felállásban és kombinációban is: válthatók hetijegyek, napijegyek, de kedvezményes hétköznapi és hétvégi jegyek is, csekkoljátok őket itt! Teljes heti bérlet már 19990 forintért!

A Duna egyik szigetén található fesztivál nagyon könnyen megközelíthető, Budapestről majd minden órában indul vonat, és a menetidő még a másfél órát sem éri el! A vasútállomásról mindig van fesztiválbusz, de taxik is rendelkezésre állnak, hogy kivigyenek a szigetre. A vonattal közlekedőknek a fesztivál 50%-os kedvezményt ad, elég, ha menettérti alkalmi kedvezményes jegyet váltasz, amit majd a helyszínre megérkezve lepecsételtetsz, és ezzel érvényesíted a hazaútra is.

A Maratonjárat menetrendje így alakul, a helyi járatról pedig itt tudsz tájékozódni.

Útvonal: Vasúti Pályaudvar – Kertváros – Autóbusz-állomás – Ady Endre u. – Dózsa Mozi – Baracsi út – Szorád Márton Ált. Isk. – Szalki-sziget – Szorád Márton Ált. Isk. – Dózsa Mozi – Ady Endre u. – Autóbusz-állomás – Kertváros – Vasúti Pályaudvar

Menetrend:

07. 08. – 13.: 02:00, 03:00, 04:00, 17:45, 18:45, 19:45
07. 14.: 02:00, 03:00, 04:00, 11:00, 12:00

Bár a Rockmaraton egy viszonylag hosszú fesztivál, unalomra esélyed sem lesz: a reggeleket kakaó mellette mese- és filmvetítéssel kezdheted, napközben az Off-Rock Tanyán lehet chillelni, a jó kis fesztiválon található vegyesboltból uzsonnát vadászni, és természetesen lemenni strandolni! A Szalki-sziget melletti holtág kimondottan jó körülményeket ad a strandolásra, vize nyáron már egyáltalán nem hideg és szépen lassan mélyül, ezzel igazi rockernyaralássá változtatva a Maratont. Persze, ha ez sem lenne elég, mindig be lehet menni a városba is.

Délutántól kezdve aztán irány a színpadok, összesen négy, amiből a két nagyszínpad felváltva működik, hogy ne maradj le semmiről!

Tekintsd meg a teljes felhozatalt itt, katt a Napi bontás/Fellépők fülre! Ízelítőként megmutatjuk az egyik nagyszínpad fellépőit. Figyelem, ez a külföldi fellépőknek csak egy része, mindenképp nézd meg a teljes programot! A szemfülesek észrevehetik, amit külön örömmel tudunk bejelenteni: idén is lesz Metal.hu sátor a fesztiválon!

Reméljük, Dunaújvárosban Veled is találkozunk!

// //