fbpx

A Static-X turnéja hamarosan eléri Európát

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk (itt és itt), a Static-X idén ünnepli a debütáló és a zenei életre is nagy hatást gyakorló Wisconsin Death Trip albumuk 20. évfordulóját, mely ünneplésből mindenki kiveheti a részét, hiszen a zenekar az eredeti felállás megmaradt tagjaival körbeturnézza az egész világot. Ennek egyik újabb szakaszához érkezünk, hiszen szeptember 24-én Európában folytatják a koncertezést.

Nem mindenki fogadta kitörő örömmel a hírt, ugyanis a zenekar hiába indult útnak az eredeti felállás három tagjával (KEN JAY dobos, TONY CAMPOS basszusgitáros, valamint KOICHI FUKUDA gitáros), a 2014. november 1-én elhunyt alapító tagot, névadót és a zenekar arcát, magát Wayne Static-ot nem tudják pótolni. Pontosabban pótolni próbálják és sokaknak ez az ami nem tetszik, hiszen a banda a zenekar egyik régi jó barátját találta meg azzal a feladattal, hogy próbálja betölteni az elhunyt frontember szerepét, mindezt úgy hogy a zenész kilétét nem árulják el és maszk mögé bújtatják. Ezt azzal indokolta Tony Campos, hogy Wayne-t nem akarják helyettesíteni és nem is tudnák soha, viszont a külsőségeket adaptáló taggal szeretnék visszaidézni az eredeti Static-X hangulatot a régi időkből, és pont ezért nincs is szükség felfedni a beugró tag kilétét (bár egyes találgatások szerint a Xer0 névre hallgató tag (?) nem más, mint a Dope frontembere, Edsel Dope).

A zenekar mindent megtesz azért, hogy meggyőzze a rajongókat erre tényleg csak azért van szükség, hogy megfelelően tudjanak tisztelegni a 20 éves album és Wayne emléke előtt. Ezért óriási kivetítőket és show-műsort hoznak minden egyes állomásra, ráadásul az elhunyt frontember emléke köré építik a performanszt, melyekről folyamatosan teszik közzé a felvételeket, ezek láttán valljuk be, valóban megmozdul az ember akaratlanul is és kedvet kap egy WDT nosztalgiázásra.

Sajnos hazánkat nem látogatják meg a turné során, viszont nem kell messzire utazni a modern-industrial metal és a zenekar kedvelőinek, hiszen október 14-én Prágában, október 15-én pedig Bécsben lépnek fel a Dope, Wednesday 13 és a SOIL társaságában. A teljes listát az állomásokról alább láthatjátok:

A zenekar továbbá egy új albumot is tervez kiadni, melyen eddig ki nem adott és új dalok is szerepelnek vendégénekesekkel közreműködve és Project Regeneration néven már előrendelhető a zenekar honlapján ide kattintva.

Forrás: Facebook, Youtube

// //