fbpx

Varg Vikernes újrapróbálkozott a YouTube-nál, nem sok sikerrel

A YouTube tegnap letörölte Varg Vikernes csatornáját annak kifogásolható, szélsőséges tartalma miatt. A YouTube új irányelvébe nem fértek bele egyes nézetek, amiket Vikernes képvisel, így csatornája törlésre került. Gyűlöletbeszéddel is vádolták, de Vikernes szerint végül a svédországi fehér nacionalistákról szóló videó akasztotta ki a YouTube-ot.

“Igazából számítottam rá, de bíztam benne, hogy nem kerül rá sor. Ez azt jelenti, új csatornát kell indítanom. Továbbra is töltök majd fel tartalmat a YouTube-ra” – Varg így kommentálta az esetet, és már létre is hozta az új csatornáját, a Thulean Perspective 2-t, amit pár órával később már szintén letöröltek.

Vitázni természetesen lehet róla, hogy a YouTube új intézkedése (amiről itt olvashatsz) gátolja-e a szólásszabadságot, avagy szólásszabadságba tartozik-e a másokat korlátozni kívávó ideákról szóló tartalom…

Kíváncsian várjuk, milyen platformon próbálkozik tovább Vikernes.
Egyelőre a fanok újrafeltöltéseit és véleményvideóit lehet megtekinteni Youtubeon, de minden bizonnyal az újrafeltöltésekre is hasonló sors vár…

 

Addig is olvasd el cikkünket arról, hogy Einar Selvik, a Wardrunra frontembere szerint miért nagyon helytelen összefüggésbe hozni az északi kultúrát, pogány hagyományt és zenét a szélsőséges nézetekkel.

// //