fbpx

Tool (túl) a csúcson?

A régi Tool rajongók számára nem újdonság az, amit a Taylor Swift fanok még alig tudtak feldolgozni: az új Tool lemez megint megdöntött egy csúcsot, és első lett a Billboard Artist 100 toplistán is. Mint arról biztos hallotatok, múlt héten még “csak” a Billboard Top 200 albumlista első számú helyét foglalták el Taylor Swift elől a múlt hónapban megjelent, régóta várt ötödik albumukkal, a Fear Inoculum-mal, a héten már a másik toplistán is helyet cseréltek.

A Top 200 toplistán a Nielsen Music szerint pontosan 270.000 eladott lemez kellet, hogy végre megtörjék Swift régóta tartó elsőségét. Az Artist 100-as toplista viszont “az előadó teljes tevékenységét méri a zenefogyasztás kulcsfontosságú mutatói alapján, az album- és zeneszám-értékesítés összevetése, a rádiólejátszás, a streaming és a közösségi média rajongói interakciók révén, hetente többdimenziós adatok alapján rangsorolják a művészek népszerűségét” – állítja a Billboard.

A Fear Inoculum bejelentése óta az lemez folyamatosan rekordokat dönt. A Tool lett az első zenekar, aki teljesen elfoglalta a teljes Rock Digital Songs Top 10 listáját (miután lemezüket kiadták egyszerre a streaming szolgáltatóknál). Mind az öt album egyszerre került a Billboard 200 Top 20 és az iTunes Top 10 listájára, és a Fear Inoculum szám lett a leghosszabb dal, amely belépett a Billboard Hot 100-ba.

Mit is mondhatnánk mást, ezzel a Stallone képpel kívánunk nekik további sikereket 🙂

// //