fbpx

Tatiana Shmailyuk, a Jinjer énekesnője nincs különösebben oda a zenekart mostanában övező felhajtásért

A Super Metal Worldnek adott interjújában a Jinjer énekesnője, Tatiana Shmailyuk érdekes témákról nyilatkozott. Szóba került többek között, hogyan éli meg, hogy zenekara az utóbbi évek egyik legfelkapottabb metal produkciójává vált. Mint ez nem meglepő, vegyesek az érzelmei ezzel kapcsolatban. Amikor például a nagy áttörést elhozó Pisces című dalukról kérdezték, így válaszolt:

“Sajnos a Pisces elvesztette a varázsát. Igazi virális dal lett, aminek nem örülök. Nem szeretem ezt a nagy hype-ot, amiben mostanában részünk van. Ennek nem kellett volna így lennie. Az egy nagyon személyes dal, és hidd el nekem, a Pisces nem azokról az emberekről szól, akik a könyörögnek a figyelmünkért. Nem szeretem azt a szót, hogy “mainstream”. A számot az emberek tették a mainstreammé, nem mi. Mi nem akartuk, hogy ilyesfajta utat járjon be. Mindazonáltal ez igazán jó is, ha az érme másik oldalát nézzük. Nagyon jó, hogy ennyire elismert lett.”

Amikor arról kérdezték, hogyan éli meg a Jinjer jelenlegi népszerűségét, így felelt:

“Az egyetlen dolog, amit erről el tudok mondani, hogy személyesen én nyomás alatt érzem magam. Érzem a nyomást kicsit, de biztos vagyok benne, hogy az emberek erre azt fogjál mondani: ‘Oké, de hát ez volt az, amit akartál, szóval ne reklamálj!’ Amikor tizenegy voltam, és arról álmodoztam, hogy énekes leszek, nem gondoltam, hogy a zenészeknek szembe kell nézniük egy saját valóságukkal. Fogalmam sem volt ilyesmikről. Nem olvastam cikkeket, nem néztem interjúkat, abból az egyszerű okból, hogy nem volt internetkapcsolat a számítógépemen. Úgy gondoltam, hogy ez olyan, mint valami kibaszott tündérmese. A huszonegyedik században zenésznek lenni teljesen más, mint amilyen lehetett ugyanez a kilencvenes, vagy akár a hetvenes, nyolcvanas években. És nem is igazán tudom összehasonlítani ezeket, mert nem is éltem még akkor.”

A Jinjer legutóbbi, Macro című lemezéről nemrég írtunk. Aki szeretné meghallgatni az interjút teljes terjedelmében, kattintson ide!

// //