fbpx

Slipknot, Slash, Amaranthe, Papa Roach és még sokan mások… – Hamarosan VOLT Fesztivál!

Idén június 26-29. között kerül megrendezésre a VOLT Fesztivál, melynek ebben az évben is Sopron ad otthont. A folyamatosan növekvő és mára nemzetközi szinten is tekintélyesnek mondható fesztivál idén is kedvez a rock és metal fűfaj rajongóinak, ugyanis nem kis neveket sikerült leigazolni az első két napra. Nézzük őket sorban:

SLIPKNOT

A zenekar idén hozza ki sorrendben hatodik albumát, ami körül érthetően elég nagy a felhajtás. Kétségkívül a lemez beharangozására is tökéletes alkalom, hogy nyáron Európában fesztiváloznak, ennek keretében látogatnak el hozzánk is. Szép országunkban legutóbb 2015-ben vendégeskedtek Corey Taylor és barátai, a mostani lesz a harmadik alkalom hogy itt vannak, ezért ez a lehetőség szinte kihagyhatatlan a zenekar kedvelőinek.

SLASH

A Guns’N’Roses gitárosát nem kell bemutatni, a banda eredeti felállásának feltámadása mellett Slash arra is hagy időt, hogy a szólóprojektjével is foglalkozzon, ugyanis a SLASH FT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS névre hallgató népszerű formáció legutóbb 2018-ban jelentette meg Living the Dream című albumát, amiről biztosan fogunk hallani pár dalt Sopronban.

Amaranthe

A dán és svéd gyökerekkel rendelkező zenekar olyan jól ötvözi a power metal, metalcore és melodic death metal stílusokat, hogy joggal örvendenek ekkora népszerűségnek világszerte, arról nem is beszélve hogy szintén jeles képviselői a manapság felkapott “female fronted“, tehát női énekessel rendelkező zenekaroknak. A 2018-ban megjelent Helix album turnéjuk pedig megáll nálunk is.

Papa Roach

Az amerikai zenekar a 2000-es évek elején az akkoriban nagyot menő nu metal egyik kiemelkedő képviselőjének számított. Azóta a zenéjük ugyan változott, azonban Jacoby Shaddix zenekarának népszerűsége úgy néz ki töretetlen és bár lehet, hogy már inkább játszanak egy populárisabb alternative/rap rock-ot, egy Last Resort biztos fel fog csendülni.

Ugly Kid Joe

A tavaly évi nagyon jól sikerült koncert után ismét elcsíphetjük a kaliforniai zenekart. Bár sokan csak az Everything About You című számukról ismeri a bandát, azért a zenekarnak van miből válogatnia a repertoárból. Aki nem hiszi, az alábbi dal szinte biztosan meggyőzi.

Tankcsapda

Az idén 30. születésnapját ünneplő kultikus zenekar Sopronban is tiszteletét teszi. Remek alkalom lesz ez a pótlásra annak aki nem tud ellátogatni a többi jubileumi koncertre vagy akár az ismétlésre annak, aki nem tudja megunni a TCS dalokat.

Subscribe

A csapat úgy döntött, hogy 2019-ben visszatér és új anyagon kezd dolgozni, valamint limitált számú koncertet fog adni az évben, aminek egyik állomása Sopronban lesz. Egy biztos, hogy egy Subi koncert mindig jól sül el, egy fesztiválon pedig hab lehet a tortán egy ilyen felhozatal mellett.

További hasonló zenekarok: Cypress Hill, Middlemist Red, Trillion, AWS, Road, Fish!, Run Over Dogs, Ivan And The Parazol

Jegyek kaphatók ide kattintva

További információk a fesztivál honlapján!

// //