Out Of The Frontline Trench – Friss anyag a Sodomtól

Szabályos EP-termelésbe kezdett egy ideje a Sodom. Mint ismeretes, Tom Angelripper a tavalyi év elején elég alaposan átalakította zenekarának felállását, búcsút intve az évek óta vele zenélő Bernd “Bernemann” Kost gitárosnak és Markus “Makka” Freiwald dobosnak, ezzel párhuzamosan visszatért a Persecution Mania és az Agent Orange lemezeken, tehát a csapat közmegegyezéses alapművein játszó gitáros, Frank Gosdzik, vagy ahogy a rajongók ismerik, Blackfire, új tagokként pedig Stefan Hüskens, becenevén Husky, aki az Asphyx dobszerkója mögül lehet ismerős, illetve másik gitárosként Yorck Segatz érkeztek.

A német trasherek ebben a megújult formában már tavaly kiadtak egy Partisan című, helyenként kifejezetten retro hangulatú, amúgy nagyon jól sikerült EP-t, majd idén októberben a német Legacy magazin mellékleteként hoztak ki egy Chosen By The Grace Of God című speciális minialbumot, rajta többek között kiadatlan dalokkal, egy Sacrilege-feldolgozással, valamint egy Down on Your Knees című új számmal, ami a most világszerte megjelent friss anyagon is hallható. Az ötszámos Out Of The Frontline Trench EP-re Angelripperék feltettek egy új dalt a jövő évre várható következő albumról, két szám – a címadó, és a már említett Down On Your Knees – csak ezen jelenik majd meg, emellett újra rögzítették a mostani felállással a zenekar egyik legismertebb dalának számító Agent Orange-t is. A képet a Bombenhagel egy tavalyi, hazai pályás koncertfelvétele teszi teljessé.

A főnök így beszélt a zenekarban uralkodó hangulatról:

“Újra igazi család vagyunk. Mindannyian nagyon élvezzük, hogy ennek az új felállásnak a részei vagyunk. Ismét igazi csapatszellem uralkodik, jól érezzük magunkat együtt, mindenki érdeklődik minden iránt, és – nagyon fontos! – mindenki ott van a másik számára. Ez a pozitív légkör nyilvánvalóan a dalszerzésre is jó hatással van.”

Nincs is okunk arra, hogy kételkedjünk ebben, hiszen az Out Of The Frontline Trench mindkét most nyilvánosságra hozott két dal, ha sok újdonságot nem is tartalmaz, hamisítatlanul hozza a jól ismert Sodom jellegzetességeket, kis túlzással akár születhettek volna a hőskorban is.