Kadinja – Dedication.Nostalgia.Addiction (2019)

ELŐADÓ: Kadinja
ALBUM: Dedication.Nostalgia.Addiction (DNA)
SZÁRMAZÁS: Franciaország
MEGJELENÉS ÉVE: 2019
STÍLUS: Djent, Progressive metal
HONLAP: https://www.facebook.com/KADINJA
ÉRTÉKELÉS: 9/10

 

A mai világban mindennek van helye a zenei piacon. A zene- és videómegosztó portálok, a közösségi oldalak népszerűsége lévén egyre több zenekar és egyre több stílus vagy különböző stílusok ötvözete talál közönséget. De senki nem gondolna arra, hogy egy népszerű djent zenekar fogja magát és kihoz egy albumot, amin az őket és zenéjüket meghatározó 2000-es évek modern, alternatív és nu-metal korszak úttörőinek slágereit dolgozzák fel a saját djent-es, matekos stílusukban. Ez a Kadinja és a Dedication.Nostalgia.Addiction, azaz a DNA.

Hogy már az elején felkorbácsoljuk a kedélyeket és meghozzuk a kedvet az albumhoz, itt van a tracklist (aki ennek láttán nem csurgat bele egy kicsit is a bugyiba, annak megengedjük hogy tovább lapozzon):

  1. Hot Dog (Limp Bizkit)
  2. Points Of Authority (Linkin Park)
  3. Falling Away From Me (Korn)
  4. My Own Summer (Deftones)
  5. This Is The New Sh*t (Marilyn Manson)
  6. Spit It Out (Slipknot)
  7. Between Angels And Insects (Papa Roach)
  8. Alive (P.O.D.)
  9. Passive (A Perfect Circle)
  10. Aerials (System Of A Down)

Az a helyzet, hogy ebben az esetben szinte értelmetlen lenne a számokat elemezgetni, a srácok ugyanis csináltak egy komplett feldolgozáslemezt, ahol a számokat már ismerjük, a Kadinja stílusát és zeneiségét is ismerjük, az összes szám ennek jegyében lett újraértelmezve. De némi szubjektivitást megengedve, talán a legjobban sikerült dalok a Points Of Authority, a Falling Away From Me, a Spit It Out, a Between Angels And Insects és az Alive.

A srácok egyszerre tisztelegnek a rájuk is nagy hatást gyakorolt 2000-es évek zenekarai előtt, illetve kötik össze az ott megragadt és talán azóta is az új stílusok és zenekarok után reménytelenül tovább kereső közönséget a jelenleg a modernebb vonal zászlóvivői, a djent, math metal, progressive metalcore stílusok között.

Valahogy ez az album egy tökéletes lejátszási lista, frankón átdolgozva és megemésztve, majd djent-be öltöztetve, ami összességében egy óriási, lelkes és izgatott kacajt vált ki az emberből. Egyértelműen a bennünk rejlő 2000-es évekért rajongó bőgagyás, fullcap-es, kazetta- és CD-másolós srácot/csajt csalogatja elő. Szóval a Kadinja próbálkozása betalált, főleg annak aki imádja az adott éra muzsikáját és előadóit, plusz ha rajong a djent őrületnek, nos, azért már jöhet is a mentőhelikopter.

Írta: Bányu