fbpx

Júliusban Judas Priest az Arénában

Jövő nyáron ismét Magyarországra érkezik a Judas Priest, akik július 13-én a zenekar ötvenéves jubileumi turnéján jutnak el ismét hozzánk. A koncert a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

Kevés olyan heavy metal csapat van, aki akkora sikereket ért el, mint a immár fél évszázados karrierje alatt a Judas Priest, A zenekar hatása a komplett heavy metal színtérre évtizedek óta töretlen, amire nem kell jobb példa a tavalyi Firepower albumnál, amivel Rob Halfordék bebizonyították, hogy több évtized után is képesek a letagadhatatlanul rájuk jellemző zenét friss megközelítésben játszani.

A lemezük az összes addigi albumuknál jobban szerepelt a slágerlistákon, és a Priest munkásságát az utóbbi időben úgymond hivatalos helyekről is elismerék: 2006-ban VH1 Rock kitüntetést kaptak, bezsebelték a Legjobb előadásért járó Grammy-díjat 2010-ben, 2017-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagságára is jelölték őket.

Megünnepelvén 50 évüket a zeneiparban, ezúttal igazi nagy dobásra készülnek, 2020-ban egy olyan 50. évfordulós turnéra indulnak, ami garantáltan méltó lesz eddigi pályafutásukhoz.

A Judas Priest 1969-ben alakult az angliai Birminghamben, amelyet sokan tartanak a heavy metál bölcsőjének. Azóta a zenekar az egyik legnépszerűbb heavy metal bandává vált, olyan klasszikus albumokkal, mint az 1980-as British Steel, a ’82-es Screaming for Vengeance, illetve az 1990-es Painkiller. Legismertebb dalaikat, mint a Breaking The Law, a Living After Midnight, vagy a You’ve Got Another Thing Coming igazi rockhimnuszokként tartja számon a szakma és a közönség egyaránt.

A zenekar a jubileumi turné keretében 2020. július 13-án a Budapest Arénában lép fel vadonatúj show-jával. Jegyek a budapesti koncertre november 12-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

 

// //