fbpx

Heti szemle 9.

Milyen cikkek voltak a héten? Mit érdemes olvasni az elmúlt napok terméséből? Ismét összeszedtük az elmúlt hét nap termését és a fontosabb híreket, hogy könnyen tudjatok olvasnivalót találni a hétvégére! A hét zenekara a Grizzly!

Heti érdekességek

Meghallgattuk a Slytract új albumát, ez aztán 9/10! Elolvasom!

Beszámolunk egy érdekes kutatásról, ami a pogózók dinamikáját vizsgálva hasznos dolgokat tud tud nyújtani a világnak. Érdekel!

Összeírtuk, mit is lehet tudni az idei Rockmaraton Fesztiválról. Lássuk!

Beszámounk a Nekrogoblikon és Rings of Saturn bulijáról. Érdekel!

Elmondjuk, miért érdemes elmennetek a Municipal Waste bulijára június 25-én! Elolvasom!

Beszámoltunk a Shining és Srd bulijáról is! Elolvasom!

Érdemes lesz megnézni az új albummal készülő Testament buliját is. Elolvasom!

Megmutatjuk a Stabbed új klipjét is! Lássuk!

Az eheti Slayer-nekrológban az Ygfan-os Bálint Zsolt-ot kérdeztük. Elolvasom!


Megjelent a WMD-s Veres Gábor Hiinaar című zenekarának lemeze!

Már fizikai formátumban is előrendelhető a XIX (és a hozzá tartozó merch), ami Veres Gábor projektjének első albuma. A folyamatról meséljen ő maga:

„A barátaimmal nemrég készítettünk egy albumot közösen.  Puszta lelkesedésből, a felfedezés öröméért. Hat gitáros, hét énekes, két fúvós, két vonós, egy perkás. Mindent otthon, zsebből, alvás helyett. A végeredmény a XIX címet kapta, és a Bandcampen landolt, ahol az első nap kilőtte az ingyenesen letölthető keretet. Nagyot futott a zenei sajtóban, kiváló reakciók érkeztek erre a szokatlan felállásra. Sok megkeresést kaptunk fizikai formátum után érdeklődve, de mivel nem volt semmi hasonló előzetes terv, sem tőke, ezeknek nem tudtunk eleget tenni.
A Metal.hu stábja szintén magunkfajta zenefanatikusként beállt a totál underground produkció mögé és támogatóként megjelentet egy limitált szériás digipack formátumot az albumból. Kiegészítve a Lampyre című 2017-es Hiinaar dal újraértelmezett, átkevert verziójával.
Sosem gondoltuk, hogy eddig elgurul ez a kő, amit éjszakánkét lökdöstünk a lejtőn lefelé. Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget és a támogatást, boldogok vagyunk, hogy olyasmit sikerült készítenünk, ami pénz és hátszél nélkül is életre kelt és meg tudott állni a saját lábán. Reméljük inspiráció lesz ez másoknak is, akik hasonlóan hisznek a saját dalaikban.”

A lemez kapható ITT!

Archaic –Vadonatúj és újravett nóta is hallgatható!

“Az Archaic 2019-ben nagy lépésekkel halad előre, nem pihen egy percet sem! Több nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, horvát, német, román fesztiválokon túl ott leszünk az idei Rockmaratonon is, bemelegítjük a közönséget a Jungle Rot előtt, ősszel turnéra indulunk belföldön és külföldön egyaránt. Jövő évre is már van pár nemzetközi fesztivál meghívásunk….és talán még egy lemez is elkészül idén…?

Ám most vasárnap ott leszünk a Wacken Metal Battle-n, ahol a Ti szavazaitokkal eljuthatunk a világ legnagyobb metalfesztiváljára, a 2019-es Wacken fesztiválra. Gary Holt üzenete után egyenesen küldetésnek érezzük, hogy a Wackenen találkozzunk vele! Gyere el, és támogass minket, nehogy a szőrős bácsi szomorú maradjon.

Ezért hoztunk minden rockernek, minden metalosnak egy vadonatúj nótát, csekkoljátok a Back At You-t itt:

Az első lemezről is leporoltak és felburbóztak egy nótát, hallgassátok meg a True Death of Life 2019-es verzióját!


Omen – Stulával folytatják a zenekart

Tíz év, és két nagylemez után távozott az Omen zenekar éléről a P. Box kötelékeiből  is ismert Koroknai Árpád, döntését meg is indokolta a közönségnek:

“Kedves Omen fanok! Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom az elmúlt időszakban. 10 hihetetlen évet töltöttem el az Omen családban, de mostanra jutottam el oda, hogy már nem tudom összeegyeztetni a két zenekarom teendőit, így fájó szívvel búcsút kell mondanom az Omennek. Hálásan köszönöm, hogy veletek lehettem! A folytatáshoz sok sikert kívánok a zenekarnak a régóta kitaposott úton. Lesz Metal!”

A zenekar azonban nem maradt énekhang nélkül, Kori helyére már be is lépett Molnár Péter, azaz Stula (Stula Rock, ex-Mobilmánia) így már egy új felállásban, új énekhanggal találkozhatunk a csapattal a következő koncerten. A nemsokára érkező, Halálfogytiglan címet viselő lemez előzeteseként egy új dal már meg is hallgatható az új frontember hangjával. Szerkesztőségünk ezúton is kíván a továbbiakban is sok sikert Korinak, Stulának pedig hosszú éveket az Omenben!


Dorothy – A gyöngyösi trió új klippel jelentkezett: Papírhajó

Megszokhattátok, hogy Dodóék csapatáról, a soha aktívabb Dorothy-ról mindig hírt adunk, ha történik valami, és bizony ez most sincs másképpen! A 2018-as, Tessék címre keresztelt korong nótái önmagukban is elég fogósak, de ha ez nem lenne elég, a csajok videoklipek formájában fokozzák az élvezeteket, így máris itt a lemezhez tartozó negyedik klip, Papírhajó címmel! Jó hír, hogy már nyakunkon a nyár, lassan lehet készülni a fesztiválra is, és alig van olyan hazai rockzenei fesztivál, ahol ne találkozhatnál velük, hiszen tudjuk, mégiscsak az élőzene az igazi! 😉


Rebel – Közeleg az új album, hallgass bele nálunk az előzetesbe!

Négy év után, idén júniusban jelenik a Szaládi ‘Devil’ Károly vezette hazai power metal csapat, a Rebel második nagylemeze, Sakálok Földje címmel! Négy éve a Nail Records gondozásában jelent meg az anyag, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy hiánypótló alkotás a mai napig a színtéren. Szeretnénk a mostani albumról már most hasonló jókat írni, de sajnos egyelőre mi is csak annyit tudunk, amit a zenekar elárult, így beszéljen helyettünk az előzetes:

Ha naprakész akarsz maradni a zenekarral kapcsolatosan, és első kézből akarsz értesülni a friss hírekről az új lemez kapcsán, csekkold a Facebook oldalukat is, az új lemezt pedig ne legyél rest a polcra csúsztatni, ezzel is támogatva a zenekart!

NGC PROD – Minden kiadvány ingyen letölthető!

2017. elején második nekifutásra újraindult az NGC Prod-amely egy kis hazai undergorund kiadó, ám szám szerint már a 21. fizikai kiadvány érkezik tőlük CD-n, és a napokban vált minden anyag ingyenessé digitális verzióban. Elmondásuk szerint nem oszt, nem szoroz az eladásoknál manapság, hogy egy lemez ingyen is letölthető-e, ellenben jobban terjed a híre. A társaság eddig olyan bandáknak jelentette meg hanghordozóját, mint a Nadir, Grrrmba, Nagaarum, a Spüolus, vagy a Tomusz. Ezek mellett ambient, és punk lemezek is megtalálhatóak a repertoárjukban. A honlapjukon pontozhatók/kommentelhetők a megjelenések.

Ha letöltenél, akkor ide kattintva éred el az oldalt, a kiadó weboldala pedig itt érhető azonnal el.

 

 

 

 

 

 

 

// //