fbpx

Heti metal szemle 4.

Itt a péntek, összefoglaljuk nektek, hogy mi történt a héten, legyen olvasnivalótok a hétvégére!

THE MORNING STAR – ÚJ DAL ÉS ÚJ LEMEZ

Június 16-án megjelenik az új THE MORNING STAR album a Metal.hu gondozásában, ami a Harvesters címet kapta. A lemezre felkerült egy feldolgozás, erről mesél Bazsó Laci, a zenekar énekese:
“Ismét vettünk fel feldolgozást a lemezhez. A dobosunk hozta a dalt, nem is nagyon ismertük ezt a pokoli két és fél percet. Már az első próbán a Morningosított verzió beütött mindenkinek, koncertekre is magunkkal vittük közönségátölelős dalnak. Szeretjük, ha ezek a dalok nem vesznek el számunkra, és igyekszünk felvenni őket. Így történt ez most is, ha már kézben volt felrántottuk a lemezhez bonus tracknek a Sepultura Spit című számát, amit már meg is hallgathattok.”

 

ÚJ SABATON KLIP

Már szinte filmszerű klippet hozott ki a SABATON Bismarck címmel, ami Németország egyik csatahajója volt a második világháború során. Szóval a történelmi vonal maradt, chekoljátok:

 

GLASSKEY LEMEZMEGJELENÉS

Megjelent a GLASSKEY zenekar bemutatkozó lemeze This Is The End Of Who We Are címmel. Az anyag elérhető az összes stream oldalon, valamint letölthető a Bandcampről. A banda tagjai a Absent Distance, Cadaveres és Sleepless tagjaiból alakult 2018 elején, hallgassátok meg őket, megéri!

 

TANKCSAPDA – KÖZELEG A JUBILEUM, ÉS A DUPLA TELTHÁZ!

Már vészesen a nyakunkon van az idén harminc éves Tankcsapda dupla, akarjuk mondani triplára kiegészült jubileumi, budapesti koncertsorozata, mely május első hétvégéjén kerül “fedél” alá, amennyiben helytálló ez a jelző, hiszen az eseménynek szabadtéri szórakozóhelyek fognak teret adni. Lukács Laci és csapata igazán nagyszabású, és rendhagyó bulikkal készül a rajongótábornak, nem is csoda, hogy a május 4-i, illetve 5-i bulira minden jegy elkelt, így már csak a pénteki napra maradtak jegyek, azok is erősen korlátozott számban. Mindezt csak azért írjuk, hogy felhívjuk a figyelmeteket, hogyha mindenképpen részesei akartok lenni az év legnagyobb Tankcsapda bulijának, akkor még maradt kis időtök, hogy gondoskodjatok a belépőitekről, például ezen a linken! Már csak egy kérdés maradt, mégpedig az, hogy ugye mindenkivel találkozunk?

LUMBERJACK COMMANDO-MEGJELENT A HARMADIK NAGYLEMEZ!

Április 25-én, azaz a tegnapi napon látott napvilágot a nagykanizsai, southern groove metalban utazó Lumbejack Commando harmadik nagylemeze Chapter III címmel. Az ígéretes muzsikát játszó hármas ezúttal sem dobta lejjebb a mércét, és egy hihetetlenül erős, úgy is mondhatnánk, hogy szájbavágós anyagot tolt elénk, nem is lehet kérdés, milyen sok potenciál rejlik ebben a trióban! Hoztunk is egy számot, amely egyben az album felvezető nótája. Csekkoljátok, és ha tetszenek a hallottak, ne felejtsetek el rákeresni a zenekarra, és “rongyosra” hallgatni őket!

 

// //