fbpx

Heti metal szemle 7.

Szokásunkhoz híven, összegyűjtjük nektek, mi minden történt a héten egyrészt a Metal.hu háza táján, másrészt a hazai metaléletben! A Hét zenekara a Buso von Kobra!

Heti érdekességek

Leírtuk, mit lehet tudni az érkező In This Moment albumról. Elolvasom!

Nem semmi érdekességeket szedtünk össze a Tool-lal kapcsolatosan. Elolvasom!

Megnézhetitek az új Slipknot dalt, maszkokat és klipet. Elolvasom!

Meghallgatható az új Rammstein lemez… Nézzük!

A Slayer-nekrológunkban Pál Zolit kérdeztük a Sear Bliss-ből. Elolvasom!

Satelles – Új videoklip és ötéves nyári turné

The First Passage c. dalunkra készült videó egyszerre turnénapló és állásfoglalás: a tavaszi Európa-turnénk, a PAST MISFORTUNES 89/19 részeként olyan országokat vettünk célba, akikkel úgy éreztük, hogy közös sorsban és kihívásokban osztozunk. A nyolc napos turnén a lengyel és cseh koncerteken túl így a belorusz és ukrán dátumokat vártuk a leginkább, mert egyszerre láttunk ezekben a bulikban kihívást és missziót is, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikkel azonos értékrenden osztozunk, és reméljük, hogy a videóból is átjön, hogy miért mondjuk mindenkinek azt a hazatérésünk óta is, hogy az összes zenekarnak ilyen élményeket kívánunk, ha turnéra indul.
Az általunk készített nyersanyagokból a videót ezúttal is Luca Broglia, a Heartlapse énekese vágta meg: vele készült a januárban debütált Abandoned Kingdom videoklipje is. Mindkét videó a tavaly a Pongo Pongo Collective (Trillion, Turbo, stb.) megjelent Some Got Saved c. második nagylemezünkön kapott helyet.
A Satelles 2019-ben ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját, amit nyáron öt különböző koncertszett fog beteljesíteni. A ’The Summer of Bloom’ turné ennek fényében nem egy nosztalgikus visszatekintés a megtett útra, hanem sokkal inkább egy állásfoglalás arról, hogy hol tart jelenleg a zenekar, és milyen jövőbe tekinthet azokkal együtt, akik eddig is az útjukon kísérték a Satellest.
A Tilos Maratonon a Dürer Kert kistermében a leggyorsabb, legnyersebb dalok hangoznak majd el, a Bánkitón pedig azokból a dalokból áll majd a koncert, amelyek karitatív célt vagy társadalmi felelősségvállalást szolgáltak már a megírásuk első pillanatában. A Campuson a tavaszi Európa-turné kiegészített, teljes értékű szettje szólal majd meg, a Kacsában az utolsó idei önálló klubkoncertünket adjuk, a Fekete Zajon pedig a ’Telihold’ nevű, egyszeri koncertprogram hangzik majd el, ami elindítja a zenekar életében az új időszámítást.
THE SUMMER OF BLOOM
2019. június 15. – Tilos Maraton (Dürer Kert)
2019. július 11. – Bánkitó Fesztivál
2019. július 18. – Campus Fesztivál
2019. július 27. – Kacsa
2019. augusztus 19. – Fekete Zaj (Telihold)

Archaic  – Biztatás a Slayertől

Az Archaic is fellép az idei Wacken Metal Battle magyarországi döntőjén, ami kapcsán ezt a videót kapták. A zenekar üzenete: ,,Sziasztok! Az alábbi videót kaptuk Gary Holt-tól (Slayer, Exodus) aki szólt pár jó szót hozzánk. Gyertek el június 2.-án a Wacken Metal Battle-re, és szavazzatok az Archaicra, nehogy csalódott legyen ez az úriember. Keep supporting Thrash Metal!
Jegyek tőlünk átvehetőek 1500.- értékben + ajándék tök király pohár is jár a jegyek mellé!”

https://www.youtube.com/watch?v=_Srwpe5ZqcQ

 

// //