fbpx

A Behemoth-ot kizavarták egy konditeremből az USA-ban

Behemoth-ék Virginia Beachen jártak augusztus 14-én, ahol a frontember Nergalt feltartották a Darkthrone-s pólója miatt az egyik YMCA létesítményben. Nergalék edzeni szerettek volna egy, a Fiatalok Keresztény Egyesülete által működtetett konditeremben, de visszafordították őket.

Nergal Instagramra posztolta, hogy a virginiai Gojira, Volbeat, Slipknot bandákkal közös koncertjük előtt le szerettek még volna menni a helyi edzőterembe. Ott azonban elkezdték őket faggatni, hogy hisznek-e Jézusban. „Nem hiszünk, mi Lengyelországból jöttünk és Odinban hiszünk. Más gondolkodásmód, tudod?” – kezdte a mesélést az őt szállító, hívő, de nagyon megértő sofőrnek a frontember. „Megkérhetitek a haverjaitokat, hogy cenzúrázzák a műveimet, megkérhetitek a tanítványaitokat, hogy pereljenek be, megkérhetitek a fiaitokat, hogy bojkottálják a Behemoth-koncerteket, de NEM BASZHATJÁTOK EL az edzéstervem!” – írta a szervezetre kiakadva Nergal.

 

Amikor a Behemoth-os srácok azt mondták, egyáltalán nem osztoznak az YMCA keresztény nézetein, kirúgták őket a létesítményből. „Úgyhogy most mehetünk az Anytime Fitnessbe, remélem, ott azért szabad Darkthrone pólóban gyúrni. Hisz ez csak norvég black metal, a legbarátságosabb kibaszott zene a földön, és ezzel van problémájuk… Mekkora hülyeség!”

 

A Darkthrone is reagált a történtekre a saját Instáján, kirakták a screenshotot Nergalról. „Tegnap Nergalt arról kérdezték, hogy hisz-e Jézus Krisztusban, aztán kirúgták a konditeremből. Nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek. A legviccesebb, hogy ez egy tök régi Darkthrone póló, kábé egy éve adtam neki.”

 

 

Cikkünk a Loudwire cikkének fordítása.

Fordította: Vica

// //