fbpx

Abbath elvonóra megy

Néhány hete egy botrányosan sikerült Buenos Aires-i koncert után a teljes Dél-Amerikai turnéjának hátralévő részét lemondta Abbath. A norvég black metal pár éve már szólózenekarban aktív alapköve most egy közleményt adott ki, amely szerint az év hátralévő részét a rehabilitációra szánja, és elszánta magát arra, hogy felhagyjon káros szenvedélyeivel.

“Az élet mindig más és más lapokat oszt nekünk. Elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy megéljem az álmaimat, hogy zenét írjak, lemezeket készítsek, hogy turnézzak és játsszak a rajongóimnak a világ minden táján. Ennek legnagyobb része egy óriási utazás, de vannak olyan pillanatok, amikor a dolgok rosszra fordulnak. Különösen ilyen volt, amikor le kellett mondanunk a koncertjeinket Dél-Amerikában, Argentínában és Brazíliában.

Nem titkolom, harcolok a függőséggel. És eljött az ideje annak, hogy felismerjem, meg kell küzdenem ezzel a démonnal. Elszántam magam egy rehabilitációs kezelésre, ami segít majd abban, hogy egyszer és mindenkorra megtisztuljak. Motiváltabb és elszántabb vagyok, hogy megnyerjem ezt a csatát, mint bármikor korábban. 

A rehab miatt le kell mondanunk a másik zenekarom, a Bömbers decemberre tervezett koncertjeit is. Mindenkitől elnézést kérünk, aki várta ezeket. Mindenkit kárpótolni fogunk, és már dolgozunk az koncertek pótlásán.

Már nagyon várom, hogy minden korábbinál tisztábban, erősebben, fókuszáltabban és dühösebben visszatérhessek.

Európa és az Egyesült Államok nem árt, ha résen lesz, mindenkit úgy fogunk levadászni arrafelé jövőre, mint a vihar. Semmi sem állíthat meg minket.”

Sok erőt és kitartást kívánunk Abbathnak.

// //